De in 2005 opgerichte band is met ‘The Great News’ aanbeland bij hun 3e album. De band zet hun ontwikkeling door en laten een steeds meer eigen geluid horen. Met een brede basis van punk, hardcore, oude (glam) rock en metal. Op de één of andere manier moet ik denken aan Nirvana en MC5. De band ramt op hele album de energieke songs er in een vrij hoge versnelling uit. Uitzondering is het gevoelige ‘Jean Trompette’ dat hoe toevallig een trompetintro is voor ‘Heart of a Traitor’. Live zal het hierbij los gaan lijkt me. Deze song ligt geweldig in het gehoor en leent zich zeker voor een pit. Het afsluitende ‘It’s beginning to Change’ is een psychedelisch episch nummer. Zou dit een voorbode zijn voor de toekomst?

Deze live band bij uitstek heeft zijn energieke live sound goed vastgelegd. Vanaf nu zal er gespeeld, gespeeld en gespeeld worden. Tot nu toe was dat voornamelijk in Nederland en Duitsland. Laat daar nu maar eens heel Europa bijkomen.

Met V2 als distributeur van het album moet dat lukken. Als je ziet welke labels ze vertegenwoordigen met welke grote artiesten hoeft er maar eentje een goed woordje te doen en je zit op een mooie toer. Was dit een Amerikaanse band geweest dan hadden we het gehad over een sensatie die je gezien moet hebben. Ik hoop dat ze een eerlijke kans krijgen om daar eens lang en uitgebreid te touren inclusief festivals. Ik denk dat we dan blij zijn als we ze even terugkrijgen. Dus voorlopig genieten dat we deze band veel kunnen zien. (8/10) (V2 Benelux)

Deel: