Ladiesofsoul01Na de eerste succesvolle editie in 2014 zijn de Ladies of Soul terug voor een show van 3 avonden in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. De Ladies of Soul, bestaande uit de zangeressen Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace en saxofoniste Candy Dulfer. De 5 Ladies beloven een avond vol soul met niet alleen klassieke nummers maar ook nieuwe nummers, die zijn ontstaan uit de soul.

Het vrouwelijke publiek overheerst in de zaal. Een gezellig vriendinnenavondje roept iemand. De heren zijn duidelijk in de minderheid. Het podium had zo uit de jaren 70 kunnen komen. Met verlichte showtrappen aan beide kanten van het podium. De wijze waarop de muzikanten en de achtergrondzangeressen staan opgesteld. De vele lampen en spots. Sfeervol en knipoogt naar de soul.

Naast de grote hoeveelheid muzikanten en dansers op het podium vinden er ook gastoptredens plaats. Re-Play staat voor het eerst sinds jaren weer op het podium in orginele bezetting. Samen met Glennis Grace brengen zij het nummer ‘Stay With Me’.

ladiesofsoul07Percussionist , drummer en zangeres Sheila E scoorde megahits met o.a. ‘The Glamorous Life’ en ‘Love Bizarre’. Daarnaast maakte ze deel uit van de begeleidingsband van Prince. Candy Dulfer en Sheila E zijn volledig in hun element wanneer ze muzikaal een 3-tal nummers ten gehoor brengen. Een van de hoogtepunten van de avond. Een ander hoogtepunt van de avond zijn de vocalen van de Ladies. Hier is niets op aan te merken. Loepzuiver en de Ladies vullen elkaar goed aan. Geen onderlinge competitie, geen toonladders maar nummers vol met soul en die met plezier gebracht worden. De nummers bestaan voornamelijk uit medleys en er komen er dan ook tientallen voorbij. Een van de weinige nummers die in zijn geheel werd gebracht is ‘Walk Along’ door Trijntje Oosterhuis. Dit nummer is in 2015 de vertegenwoordiging van Nederland op het Songfestival.

Het concert loopt ruim een half uur uit op de planning, maar dat mocht het publiek niet deren. De afsluiting van de avond was een medley waarin onder andere ‘Family Affair’, ‘I got the power’ en ‘Get down on it’ langskomen. Deze worden luidkeels meegezongen door het publiek. Zichtbaar geëmotioneerd nemen de Ladies afscheid van een succesvol optreden van de tweede editie van de Ladies of Soul.

Deel: