In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, welke mogelijk werd gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en masterclasses van onder andere Giovanca en Typhoon. Winnaar van Art Rocks 2012 was Try Acrobatics. Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij, Janivo Stichting en NORMA.

Tijdens Eurosonic Noorderslag streden zeven finalisten om de hoofdprijs van € 1000,00. In het Groninger Museum werd na een bloedstollende finale Bird in a Glasshouse de winnaar van Art Rocks 2014. Bird in a Glasshouse schreef het nummer ‘Multiplied’ bij het kunstwerk Spiegelkamer Yayoi Kusama (Museum Boijmans Van Beuningen), en werd door de jury omschreven als ‘stilistisch helemaal rond’, waardoor het perfect bij dit kunstwerk aansloot.

Het afgelopen jaar daagde Art Rocks muzikanten uit om nieuwe nummers te schrijven bij de grootmeesters van de kunst. Maar liefst 165 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De beste dertig acts daarvan werden door een vakkundige jury en publieksstemmen geselecteerd voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Daar traden de artiesten op naast ‘hun’ kunstwerk. Na deze spannende voorrondes bleven zeven jonge finalisten over. De muziek varieerde van hiphop tot singer/songwriter en van pop tot rock. Bezoekers konden daarnaast genieten van gastoptredens van Art Rocks-ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi en de winnaar van Art Rocks 2012: Try Acrobatics.

De zeven finalisten waren: Christel Meijer, Insayno & Rass Motivated, Anne, Bird in a Glasshouse,To Twelve, Saskia Schalekamp, Ekio & Yesper (Publieksfavoriet).

 

 

 

 

 

 

 

Deel: