Het laatste deel van een drieluik met een overzicht van de grootste Nederlandse kanshebbers om dit jaar door te breken bij het grote (festival) publiek. Maxazine geeft vandaag de laatste vijf kandidaten een podium.

1. Toycar Taxi

Ze bestaan nog geen jaar maar toch hangt er nu al een buzz om het trio heen, alsof er  iets moois staat te gebeuren. Ze staan niet voor niets geprogrammeerd op Noorderslag en is deze week hun nieuwe single ‘Streets And Haze’ gelanceerd. Nu nog te zien in achteraf-zaaltjes maar het bandje uit Emmen zal snel de kleinere popzalen kunnen vullen.

https://soundcloud.com/toycartaxi/streets-and-haze

2. Cho

Deze Amsterdammer is volgens vele de nieuwe hiphopbelofte van Nederland. Onder het label van TopNotch krijgt Giovanni Rustenberg de ruimte om aan zijn eerste EP te wereken met producer Spanker.

3. Sarah-Jane

Deze Amsterdamse artiest noemt zichzelf een kunstenaar omdat ze haar voldoening haalt uit het creëren van muzikale kunst! Haar sterke teksten komen voort uit eigen ervaringen en daarmee overtuigde ze de jury van de Amsterdamse Popprijs, die ze won. Vorig jaar kwam haar eerste officiële single uit en werkt ze aan een album. De soulvolle sound met een vleugje rap van ‘Psychedelic Love’ smaakt naar meer.

4. L O U I S V
Loes Haverkort en Floris Verbeij zijn de grondleggers van het Indiepop bandje L O U I S V. Beetje experimenteel maar zeker een bandje om in de gaten te houden bij de popzaaltjes in de buurt. Ook weer geboekt op Noorderslag, dus het begin van waarschijnlijk een mooie zomer.

5. Maydien

Om het eerste misverstand meteen uit de weg te ruimen: je spreekt het uit als May-die-en! Deze Brabander heeft een aardige lijst op zijn naam staan als het gaat om samenwerkingen. Zo deed hij al shows met Jay-Z en Frank Ocean en was hij vorig jaar ook al een uitblinker op Noorderslag 2014.  Als iemand een groter publiek verdient is het wel Maydien!

Deel: