Ruim een maand geleden lanceerde Bruce Springsteen het project live.brucespringsteen.net. De rocker heeft de download service ge-updated met een van de meest legendarische concerten uit zijn ‘Darkness on the Edge of Town’ tour, het op 9 augustus 1978 gehouden concert te Cleveland, Ohio’s Agora Theatre en Ballroom.

Het concert werd destijds door het radiostation WMMS live uitgzonden, dit ter viering van hun 10-jarig jubileum. De show begint met een vertolking van Eddie Cochran’s ‘Summertime Blues’ waarna Springsteen en the E Street Band een mix speelden met nummers van hun album ‘Darkness on the Edge of Town’ en covers als ‘Gloria’, ‘Not Fade Away’ en als afsluiter ‘Twist and Shout’.

De live uitzending verscheen al snel als bootleg die al jaren circuleert. Hierdoor kreeg het bij de fans bijna een mythologische status. Echter is de release op live.brucespringsteen.net de eerste officiële. De opnames zijn van uitzonderlijke kwaliteit, dit doordat er een stereo mix is gemaakt van zeven 1/4-inch reels die Springsteen’s concert archivist Toby Scott tevoorschijn heeft gehaald na herhaadelijke verzoeken om het concert te releasen.

Het concert is vanaf heden te downloaden op live.brucespringsteen.net, CD’s zullen worden verscheept vanaf 23 januari.

Deel: