3FM Serious Request heeft een recordbedrag van 12.380.438,- euro ingezameld voor de slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. 3FM dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren verlieten zojuist na zes dagen het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. Op het podium aan het bomvolle Houtplein is het totaal ingezamelde bedrag bekend is gemaakt: 12.380.438,- euro. Een recordopbrengst.

Van 18 tot en met 24 december maakten de 3 dj’s zonder eten 24 uur per dag radio en TV vanuit het Glazen Huis, gesteund door een hartelijk en gul publiek. In het hele land waren initiatieven die bijdroegen aan het eindbedrag. 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt.

Jacqueline Govaert zorgde met het door haar geschreven “Make More Sound” voor het themalied van 3FM Serious Request 2014. Deze editie was “Runaway (U&I)” van Galantis de plaat die de dj’s in het Glazen Huis en het publiek op de Grote Markt elke keer in beweging kreeg. De dj’s dansten door het huis en lieten het publiek klappen en springen. De plaat werd veel aangevraagd en is voor de dj’s het anthem van 3FM Serious Request 2014.

Deel: