Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 13 december: Kayak / Gigant Apeldoorn
 

Het optreden van vanavond is onderdeel van de tournee naar aanleiding van het 40-jarige jubileum onder de noemer “Journey through Time“. Het zal voor een deel in het teken staan van de rockopera en  dubbel-CD ‘Cleopatra- The Crown of Isis’. Maar ook grote hits en klassiekers zullen niet worden vergeten. Kayak, vooral bekend van klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer en Ruthless Queen, zal deze clubtour voor het laatst in de huidige, vertrouwde bezetting spelen. Leadvocalisten Cindy Oudshoorn en Edward Reekers besloten allebei de band aan het einde van dit jaar te verlaten.  De band is in 1973 opgericht door de inmiddels overleden drummer Pim Koopman, Ton Scherpenzeel op toetsen en Max Werner zang.  Scherpenzeel is als enige overgebleven van de oorspronkelijke bezetting die daarna in de loop van de 40 jaar van hun bestaan regelmatig is gewijzigd.  Volgens eigen zeggen betekend het vertrek van Oudshoorn en Reekers geen definitief afscheid van Kayak. “Maar iedereen die deze bezetting nog eens aan het werk wil zien, moet die kans nu echt grijpen”, aldus bandleider Scherpenzeel.

Kayak maakt symfonische rock en elk optreden staat bol van de dynamiek, speelplezier en energie. Het is inmiddels al wel duidelijk dat deze veteranen aan kracht en inzet niet wensen in te leveren.  Met de nog altijd zo herkenbare Kayak sound.

Meer info en kaarten: http://www.gigant.nl/programma/

Deel: