Los van elkaar hebben ze een geweldige live-reputatie, maar zet Tony Bennett en Lady Gaga bij elkaar op een podium en er gebeurt iets magisch. Dat bleek afgelopen zomer toen het duo een bijzonder televisieconcert gaf in New York. Hier lieten ze nummers horen van hun succesvolle duetalbum ‘Cheek To Cheek’ dat afgelopen september verscheen. Het album, inmiddels bekroond met een Grammy-nominatie, is een ode aan ‘The Great American Songbook’.

Het optreden in New York verschijnt op 16 januari op de DVD ‘Cheek To Cheek LIVE!’. Het concert is een mooi voorproefje van wat Tony Bennett en Lady Gaga op vrijdag 10 juli zullen laten zien, als ze optreden op het North Sea Jazz Festival. De 88-jarige Bennett en de 28-jarige Gaga worden op ‘Cheek To Cheek LIVE!’ begeleid door een 39-koppig orkest, onder andere bestaande uit Bennett’s vaste kwartet en het jazzkwintet van trompettist Brian Newman, een goede vriend van Lady Gaga.

De concertregistratie is op 28 juli opgenomen in de Frederick P. Rose Hall van het Lincoln Center in New York. Tony Bennett en Lady Gaga laten onder andere de nummers ‘It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing), ‘Sophisticated Lady’ en de single ‘Anything Goes’ horen. Op de DVD staan zes extra nummers die niet tijdens het televisieconcert werden uitgezonden, waaronder ‘They All Laughed’ en ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’.

Deel: