10 december staat La Roux in de net niet uitverkochte grote zaal van Paradiso. La Roux werd in 2006 opgericht door Elly Jackson en producer Ben Langmaid. Hun self-titled debuutplaat won een Grammy voor best electronic/dance album, en bracht singles als ‘In for the Kill’ en ‘Bulletproof’ voort. Het tweede album ‘Trouble in Paradise’ liet even op zich wachten, waarschijnlijk mede doordat producer Ben Langmaid uit de groep stapte. Het album kwam uiteindelijk op 18 juli dit jaar uit.

Als voorprogramma van de hele tour van La Roux staat ‘Meanwhile’. Een jong bandje met nog maar sinds 1 december hun eerste EP ‘The Element Yes’ uit. Het klinkt zeker niet verkeerd, maar de reacties van het publiek zijn nogal lauwtjes. Wanneer de zanger vraagt wie er na afloop mee de stad ingaat reageert eigenlijk niemand, waarop z’n gitarist zegt dat hij dan wel mee zal gaan.

La Roux begint het optreden met ‘Let Me Down Gently’ van hun nieuwe album. De aankleding van het podium, de belichting, maar ook de styling van Elly verwijzen naar de muziek die ze maken, synthpop / new-wave geïnspireerd op de jaren ’80.

Gaandeweg het concert wordt het publiek steeds enthousiaster, de opbouw van de set zit slim in elkaar, met een goede mix van nieuw en oud werk. Het is de vraag of het tweede album net zo’n groot succes zal worden als het eerste, maar dat ligt niet aan de kwaliteit van de muziek, of aan de live performance.

La Roux heeft vanavond veel mensen blij gemaakt. Het enige nadeel was dat ze behoorlijk vroeg klaar was, na net iets meer dan 2 uur gespeeld te hebben. Vanaf de jaarwisseling start een kleine tour door Australie. Het eerste festival voor 2015 staat ook al geboekt in Spanje.

Deel: