Op 27 november staat Lamb in de Paradiso, naar eigen zeggen is dit hun tiende keer. De band bestaande uit Lou Rhodes en Andy Barlow is opgericht in 1996, en daarna in 2004 gestopt. Vanaf 2009 zijn ze weer actief. Afgelopen oktober kwam hun laatste album ‘Backspace Unwind’ uit. Je kon door het bestellen van een special edition ervoor zorgen dat je naam vermeld werd op dit album.

Het voorprogramma wordt verzorgd door ‘The Ramona Flowers’. De band komt oorspronkelijk uit Bristol, en is opgericht door leden van onder andere ‘Undercut’ en ‘The Chemists’. De band heeft sinds juli hun debuutalbum ‘Dismantle and Rebuild’ uit. Ze reizen de hele tour mee met Lamb als voorprogramma.

Hierna komt Lamb op, officieel een duo maar voor deze tour is John Thorne mee om basgitaar en contrabas te spelen.  De bassist Jon Thorne komt duidelijk de pijn verbijtend de trap naar het podium van Paradiso op, hij heeft zijn voet gebroken, en dat is een aantal dagen geleden opnieuw gezet. Hij baalt zichtbaar van het gedoe met de krukken, maar wanneer hij begint te spelen is hier niets veel meer van te merken. Hij doet zijn uiterste best om ’t publiek te bespelen, en gaat ondanks het ongemak van zijn gebroken voet zich vol voor het concert.

Ze beginnen het concert met het nummer ‘In Binary’. Direct wordt duidelijk dat ze er veel zin in hebben. Het publiek lijkt vooral rustig te willen genieten van het concert zonder daarbij veel te bewegen of zich echt te laten horen. John Thorne en Andy Barlow doen hun best om dit te veranderen, en met succes.

Bij ‘As Satellites Go By’ wordt een aantal discoballen beschenen, waardoor de hele Paradiso 1 grote sterrenhemel lijkt, het is een prachtig gezicht, en een effect wat goed bij dit nummer past, gezien de tekst ‘Could it be we’re stars reflections’. Aansluitend wordt het titelnummer van de laatste plaat ‘Backspace Unwind’ gespeeld.

De sound van Lamb is wat steviger dan we van de albums gewend zijn. Na ‘Nobody Else’ zegt Andy Barlow dat dit een ontzettend lastig nummer is om te zingen, maar Lou Rhodes raakt moeiteloos elke noot.

De toegift begint met het nummer ‘What Sound’, gevolgd door het bekende ‘Gorecki’ van hun debuutalbum. Hierna komen ze nog een tweede keer terug voor het nummer ‘Trans Fatty Acid’. Na deze tweede toegift is het echt tijd om huiswaarts te gaan, maar niet nadat de echte fans nog langs de merchandise zijn geweest waar de band staat om te signeren.

Deel: