Doro Pesch was in de eighties de zangeres van de heavy-metalband Warlock. De Duitse blondine was een van de weinige zangeressen in die periode in de heavy-metalscene. Na vele personele wijzigingen binnen Warlock ging ze verder als Doro omdat de oude platenmaatschappij de rechten van de bandnaam had. Doro heeft inmiddels al een waslijst aan albums uitgebracht en deze tour heeft de veelzeggende naam ’30 Years Strong & Proud’ gekregen.

In Zoetermeer mocht de Luke Gasser Band uit Zwitserland openen. De band maakte weinig indruk en kon het publiek niet echt warm krijgen. Luke en zijn twee bandleden hadden er zo te zien zelf wel schik in. Na een half uurtje maakten ze het podium weer vrij zodat de roadies het speelklaar konden maken voor Fraulein Pesch en haar band.

doro1Vlak na half tien kondigde toetsenist Harrison Young luidruchtig de Duitse Queen of Metal aan. Het publiek ontplofte bijna en de Boerderij gaf bijna twee uur lang een kolkende massa te zien. Doro wakkerde het enthousiasme alleen maar aan. De inmiddels 50 jarige zangeres stond geen seconde stil en stuiterde twee uur lang over het podium heen. Haar bandleden lieten zich ook van hun beste kant zien en zo werd het voor het publiek dat de zaal op de zondagavond redelijk wist te vullen een onvervalst avondje vol heavy metal.

De fanatieke fans leefden zich prima uit vlak voor het podium. Het vertrouwde beeld van headbangende fans met hun vuist of duivelhandjes in de lucht bleef aanhouden gedurende het hele concert. Doro Pesch nam het voortouw. Het gitaartandem Bas Maas en Luca Princiotta strooide volop power riffs de zaal in. Nick Douglas beukte genadig hard op zijn basgitaar. Drummer Johnny Dee trok de aandacht achter zijn kit en mocht zich uitleven tijdens zijn solo terwijl toetsenist Harrison Young af en toe op het podium verscheen om de band bij te staan op zijn synth.

De band was erg gedreven en duidelijk onder de indruk van het enthousiasme van het publiek. Voor de zangeres uit Dusseldorf hadden niet alleen Nederlandse fans de weg naar Zoetermeer gevonden. Ook fans uit verschillende andere landen waaronder Frankrijk, Engeland en Ierland waren voor het podium te vinden. Doro genoot er zichtbaar van en begroette haar trouwe fans uitbundig.

doro2Doro leunde flink op de successen uit de Warlock tijd. Zo werd er gelijk stevig van start gegaan met ‘I Rule the Ruins’. Maar ook andere publiekslievelingen zoals ‘Earthshaker Rock’ en ‘Burning the Witches’ kwamen snel aan de beurt. Er was vooraf al aangekondigd dat een aantal Nederlandse gasten het optreden luister zouden bijzetten. Als eerste van hen verscheen brulboei George Oosthoek op het podium. De grunter deed mee tijdens het nummer ‘Ëast Meets West’. Later verscheen Delain zangeres Charlotte ‘Charlie’ Wessels op het podium om ‘Above The Ashes’ samen met Doro te zingen. Ook de derde gast Timo Somers, gitarist van Delain, kwam een nummer meespelen.

Helemaal aan het eind van de set zagen we alle gasten nog een keer terug op het podium om Doro’s grootste hit ‘All We Are’ mee te brullen. Ook Luke Gasser verscheen daarbij op het podium. Het was een dolle boel. In de toegift vroeg Doro wat het publiek wilde horen. De keus viel op ‘Love Me In Black’. Met dat nummer werd een uitstekend concert afgesloten. Doro heeft laten zien dat de sleet er na 30 jaar touren nog lang niet op zit. Enthousiast wist ze haar fans het gevoel te geven dat ze speciaal voor hen extra haar best deed.

Deel: