De Italiaanse zanger en componist Paolo Conte keert op vrijdag 27 februari 2015 terug naar het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De aanleiding voor dit optreden is zijn nieuwe album ‘Snob’ dat afgelopen oktober werd uitgebracht.

Paolo Conte wordt omschreven als een eigenzinnige, charismatische en unieke artiest. Ieder album van de 77-jarige Italiaanse zanger is een volgende stap in zijn kleurrijke muzikale carrière die begon toen hij als advocaat stiekem liedjes schreef in de rechtszaal. Ook op zijn nieuwste studioalbum ‘Snob’ worden de nummers op verhalende wijze gezongen met de kenmerkende monotone stem van Paolo Conte. Soms somber en mompelend, dan weer opgewekt en uitbundig zoals op zijn nieuwe single ‘Tropical’.

De omvangrijke muziekcarrière van Paolo Conte begint in de jaren zestig als hij als songwriter liedjes voor Italiaanse zangers schrijft. In 1974 brengt hij zijn gelijknamige debuutalbum uit. De internationale doorbraak van Paolo Conte volgt in 1987 met het album ‘Aquaplano’ waar de hits ‘Gli Impermeabili’ en ‘Max’ op staan.

Deel: