Allemaal hebben we wel eens met een (lucht)gitaar voor de spiegel gestaan en stiekem gedroomd van het leven als een Rock-star. Na de eerste pijnlijke vingertoppen gaat de lol er meestal al snel af en wordt het ding in een hoek gepleurd. Zo niet bij de broertjes Hannes en Ande Braun, die deze droom steeds meer gestalte geven.

Na de eerste schermutselingen in schoolbandjes ontstond met gitarist Jim, bassist Steffen en Andi achter de drums in 2006 Kissin’ Dynamite. Wat goed is komt snel en 2008 in tekenden zij bij EMI, op welk label hun eerste album ‘Steel Of Swabia’ verscheen. De bandleden hebben dan een gemiddelde leeftijd van 15 jaar! Nu, 6 jaar, 3 albums en vele spuitbussen haarlak later, komen de Swaben (Dld) met hun 4e cd Megalomania op de proppen. Daaraan gekoppeld de Megalomania All Over Europe Tour 2014 die ‘die Jungs’ op zaterdag 8 november naar De Bosuil in Weert voerden.

Live is Kissin’ Dynamite een sensatie, opwindend en explosief! Daarmee doet deze jonge sleaze-metal band zijn naam alle eer aan, maar blijkbaar is men zich daar in Nederland nog niet van bewust, want de publieke belangstelling valt bij binnenkomst van De Bosuil tegen. Net zoals Kissin’ Dynamite op jeugdige leeftijd bij gerenommeerde bands als U.D.O. een kans kregen als ‘support’, gunnen zij dit ook op hun beurt aan andere talentvolle bandjes. Op hun Megalomania Tour Over Europe nemen zij UMC mee.

Vanavond wordt de openings-eer echter gegund aan Blackslash. Dit vijftal speelt eigen werk waarbij je niet om de invloeden van Iron Maiden heen kunt. Blikvangers zijn, zoals zo vaak, de frontman en lead gitarist, in dit geval de gebroeders Clemens en Christian Haas. De -in verhouding tot de andere bandleden- bont uitgedoste zanger is met zijn lengte het Duitse antwoord op Roel van Velzen. Het brokje energie weet het nog niet talrijke publiek op te zwepen met songs als ‘Lucifers Rain’ en vooral de afsluiter ‘Steel Stallions’. Prima openingsband!

UMC staat voor Ultimate Music Covers. “How nowdays top 10 should sound like” is de missie van Tobias Derer op drums en Nils Lesser op gitaar. Het duo laat een band meelopen waarop alle muziek is uitgewist en dus alleen de zangpartijen zijn overgebleven. Deze worden door hen op een verbazend goede wijze tot metal omgebouwd. Zo wordt ‘Happy’, de grote hit van Pharrell Williams, een heel andere beleving. Ook Britney Spears moet er met ‘Scream And Shout’ aan geloven, evenals de in Duitsland zeer populaire Schlager-zangeres Helene Fischer met ‘Atemlos’. Ademloos heeft ook het grootste gedeelte van het publiek staan luisteren en voor hen was dit fenomenale optreden dan ook veel te kort.

Na een korte ombouwpauze schalt de intro uit de boxen en dringt het publiek naar voren. Onder luid applaus van de fans opent Kissin’ Dynamite met DNA, waarmee ook de Megalomania cd geopend wordt. Visueel heeft de band een metamorfose ondergaan. Met name hebben de getoupeerde kapsels plaats gemaakt voor een milieuvriendelijker model en heeft men de haarlak blijkbaar afgezworen.

Gerestyled vervolgen zij daarna met ‘Running Free’ en ‘V.I.P. In Hell’, ook alweer 2 knallers van dit album dat al vol op meegezongen wordt. De stemming zit er vanaf de eerste minuut goed in en zal ook geen moment verslappen. Op ‘She’s A Killer’ en Money, Sex & Power’ gaan ook diegenen die de laatste cd nog niet in hun bezit hebben helemaal los, waarna ‘Maniac Ball’ volgt. Het is tenslotte een promotie tour.

Drummer Andi verrast met een aantrekkelijke drum solo en weet daarmee ook het publiek tot meeklappen over te halen. Na ‘God In You’ en ‘Love Me Hate Me’ volgt een semi akoestisch rustpuntje met ‘Six Feet Under’, hun grootste hit in Duitsland. De ballad ‘Fireflies wordt er maar meteen aangeplakt en Hannes complimenteert de fans voor hun inzet. Die fans bestaan uit 3 generaties, van 6 tot in de zestig, alles zingt mee en gooit de handen de lucht in, kortom er heerst een geweldige stemming.

Na ‘Sex Is War’ volgen oudere werken als ‘Hysteria’ en ‘Steel Of Swabia’. De set wordt afgesloten met ‘Ticket To Paradise’, maar het duurt niet lang of de band is weer terug op het podium. Op ‘ I Will Be King’ komt Hannes op in een hermelijnen mantel met scepter die hij ook in de gelijknamige clip om had. Met ‘Operation Supernova’ komt er helaas veel te vroeg, maar toch na ruim anderhalf uur, een einde aan een concert dat eigenlijk één groot feest was.

Jammer van de geringe publiek belangstelling, iets waar steeds meer concertzalen steeds vaker mee kampen, maar deze avond voelde zowel voor band als publiek als een top avond!

Dat KISSIN’ DYNAMITE met hun aanstekelijke, melodische rock/metal op deze leeftijd al op een dergelijk hoog niveau speelt en het daardoor wel eens héél ver kan schoppen, daar was iedereen van overtuigd

Deel: