Op zondag 23 november zal Curtis Harding een exclusief in-store optreden doen bij de Coffeecompany op de Oosterdokskade 137 in Amsterdam. De aanvang is 15:00u en de toegang is gratis! De entree van Amerikaanse soul man Curtis Harding in de Nederlandse muziekwereld verloopt stormachting. Kort na het verschijnen van zijn debuut album ‘Soul Power’ op 14 november zal Curtis Harding 6 Nederlandse steden aandoen voor zijn clubtour.

Het album ‘Soul Power’ is gevormd door de ervaringen van Harding met Michigan, waar zijn moeder in een koor zong. Curtis is hierdoor on the road opgegroeid. “Gospel is inspiring,” zegt Harding. “From hardship and trials, you make something beautiful. It’s the history of black people in America, what happened to us during slavery, it’s the foundation of blues, R&B, soul, country, rock.” Het talent van Harding bleef niet onopgemerkt. Zo heeft hij een tijdje in het achtergrondkoor van Cee-Lo Green gezongen en werd vrienden met de band The Black Lips. Jack White nodigde Curtis Harding eerder deze zomer uit om op tournee door de US te gaan.

Een betere naam dan ‘Soul Power’ had Harding niet kunnen kiezen voor zijn album: als een rit door Womack’s ‘110th street’ ademt het 70s soul in puurste vorm. Rolling Stone Magazine omschrijft het album van Curtis dan ook als “super-fly nuggets from soul and rock’s late-Seventies crossover heyday”.

Deel: