De mannen van Volbeat zijn druk bezig met hun zesde album waarvan ze denken dat het eind volgend jaar klaar zal zijn. Frontman Michael Poulson vertelde dat de band tijdens hun Noord Amerikaanse tournee die ze samen houden met Five Finger Death Punch aan het rommelen zijn met nieuwe songs. Poulson: “Ik ben momenteel bezig met het schrijven van nieuwe songs. Ik moet er nog een en ander aan doen, ik heb stukjes voor nog minstens drie andere tracks. Als we dalijk thuis zijn dan begin ik met het completeren van de puzzel. Waarschijnlijk zullen we ze laten horen tijdens onze volgende tournee”.

Hij voegde eraan toe dat de band – met voormalig Anthrax gitarist Rob Caggiano – hun muziek wilt verbeteren op het nieuwe album, dit zonder hetgeen uit het oog te verliezen waar de band goed in is. Hij zei: “Als het om Volbeat gaat, dan gaat het alle kanten op, omdat ik het allemaal leuk vind. Dat is de reden dat ik Volbeat heb opgericht. Er zijn zoveel stijlen, het klinkt altijd als Volbeat. We gaan niet proberen om alles te veranderen, we willen progressie.

Ik weet al hoe ik wil schrijven en hoe mijn songs moeten zijn. Tegelijkertijd proberen we altijd met iets nieuws op de proppen te komen, dat is de schoonheid van inspiratie. er zijn altijd wel interessante dingen te vinden. Op ons volgende album zijn al die verschillende stijlen te horen”.

Deel: