Al in December van dit jaar zullen de eerste evenementen plaatsvinden in Rotterdams nieuwste evenementenlocatie; de Ferro Dome. De karakteristieke lichtblauwe gashouder biedt plaats aan zo’n 6000 bezoekers. De initiatiefnemers zijn verschillende evenementen-professionals, waaronder UDC de organisator van o.a. Dance Valley, en ook Paul Stiekema, de oud-directeur en man achter het succes van de Heineken Music Hall is bij het plan betrokken. Vanuit hun jarenlange ervaring in evenementen-organisatie weten de initiatiefnemers precies hoe ze Rotterdam haar ultieme locatie kunnen geven. De initiatiefnemers investeren flink om hun droomlocatie te realiseren, maar zullen ook het karakter van het terrein in ere te houden.

De laatste tijd zijn er in Rotterdam veel poppodia verloren gegaan. De Ferro Dome is een unieke locatie en is precies de boost die Rotterdam nodig heeft om zichzelf op muziek- en dance-gebied terug op de kaart te zetten. De gashouder van de voormalige fabriek gaat plaats bieden aan live-concerten, dance-evenementen en culturele initiatieven in de breedste zin van het woord. “We willen zorgen dat er weer meer te beleven valt in Rotterdam” zegt Paul Stiekema. “We staan overal voor open, en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo.”

De eerste grote evenementen in de Ferro-Dome zullen al rond december van dit jaar plaatsvinden, waarna het seizoen loopt tot juni 2015. Tegen die tijd zullen alle verbouwplannen klaar zijn, en zullen zowel de gebouwen als het terrein een enorme metamorfose ondergaan om voor de kerst van 2015 officieel her-opend te worden.

Deel: