Op 21 november start de tour van Stef Classens. De winnaar van De Beste Singer Songwriter van Nederland zal voor het eerst met zijn band gaan touren. Het hele land wordt aangedaan naar aanleiding van de release van zijn single ‘Safe and Sound’ en in verwachting van zijn album die in het voorjaar van 2015 zal uitkomen. Kenmerkend aan Stef is zijn eigen muzikale stijl en aansprekende persoonlijke teksten. Die vindt zijn oorsprong in het muzikale gezin waarin hij opgroeide. Aan het Rock City Institute in Eindhoven rondde hij een opleiding af in de richting singer-songwriter, en luisterde hij goed naar voorbeelden als Ben Howard, Ed Sheeran en Willie Nelson.

Door dit alles weet Stef wat hij wil bereiken: persoonlijke verhalen vertellen waar mensen zich in herkennen, troost uit putten of hun eigen draai aan geven. Al op zijn twaalfde begon hij met schrijven, geïnspireerd door boeken, films en dingen die hij zelf meemaakte. In sommige liedjes herken je het verlies van een vriend of de ziekte van een familielid; in andere is het onderwerp of de boodschap in een metafoor of diepere laag verborgen. Want er mag wel iets te ontdekken zijn.

Je leert Stef dan ook het beste kennen door naar zijn liedjes te luisteren en hem live te gaan zien. Pas dan geeft hij zich echt bloot…

Tourdata
21/11 Poppodium Romein, Leeuwarden
22/11 Poppodium Underground, Lelystad
28/11 Podium De Kelder, Amersfoort
29/11 Manifesto, Hoorn
12/12 Kroepoekfabriek, Vlaardingen
19/12 Poppodium Volt, Sittard
09/01 Poppodium Metropool, Hengelo
23/01 Poppodium Het Bolwerk, Sneek
31/01 Podium de Vorstin, Hilversum

Foto (c) Bianca Kiel

Deel: