Op een mooie zomeravond is het goed toeven in Lage Vuursche. Vooral als er ook nog een concert van de Amerikaanse singer /songwriter Chastity Brown plaatsvindt in het gezellige Dorpshuis waar In The Woods gebruik van maakt. In the Woods is een hobby van muziekliefhebbers, die met beperkte middelen proberen een optimaal resultaat te behalen en het is knap dat daar grote artiesten optreden zoals Chastity Brown, die kort daarvoor in het gerenommeerde BBC programma “Later” van Jools Holland te zien was.

Chastity Brown, dochter van een Afro-Amerikaanse jazz- en blues muzikant en een Ierse , heeft jaren in Tennessee gewoond en dat is goed te horen. Haar sound is een unieke mix van blues, gospel, country and jazz. Zoals zo veel muzikanten is zij begonnen met zingen in de kerk . Tijdens dit concert wordt zij begeleid door Devon Gray op keyboards.

De frêle en bescheiden Chastity begint met het nummer ‘Solely’ waarbij meteen haar uitermate krachtige, soulvolle stem opvalt. Zo mooi! Ze begeleidt zichzelf op gitaar en Davon Gray doet dat zeer zorgvuldig en gedegen op keyboards. Hij zal geen moment op de voorgrond treden tijdens dit concert. Opvallend is ook dat met beperkte middelen een vol geluid geproduceerd wordt. Tijdens het tweede nummer ‘Drive Slow’ tapt Chastity met haar voet op een apparaat dat een drum simuleert. Zo krijg je de indruk dat er bij dit up-tempo nummer een band staat te spelen.

Ze betrekt het publiek bij het optreden door af en toe een kort verhaaltje te vertellen. Ze is blij met de opkomst en geniet zichtbaar van het optreden. Ze vertelt hoe ze opgroeide in Tennessee en over haar muzikale invloeden. Dan een geweldig bluesy nummer ‘I Left home’ gevolgd door haar meer countryachtige single ‘Colorado’. Het is genieten geblazen tijdens de eerste set die zo’n 40 minuten duurt.

De tweede set is ook meer dan goed. Vooral als zij over haar inspiratiebron Van Morrison vertelt en een heel mooie gepassioneerde uitvoering van ‘Sweet Thing’ van zijn album Astral Weeks ten gehore brengt . De toegift is weergaloos goed. Nu helemaal alleen met gitaar en zonder microfoon zingt zij samen met het publiek ‘Stand By Me’. Een echt kippenvel moment! De tweede set heeft een uur geduurd. Het was prachtig! Het aanwezige publiek heeft genoten en wellicht een uniek concert meegemaakt, want waar zie je nog zo’n grote artiest optreden in zo’n kleine zaal. Een “huiskamer” concert van een ongekend niveau was het in het mooie Lage Vuursche.
Chapeau!

 (Bron: www.blueszine.nl)

Deel: