De alleskunner Bette Midler brengt op 14 november 2014 een nieuw studioalbum getiteld ‘It’s The Girls!’ uit. Het album is een hommage aan meidengroepen door de jaren heen en bevat covers van o.a. The Ronettes, The Boswell Sisters, The Andrew Sisters, The Chiffons en van Motown artiesten zoals Martha Reeves & The Vandellas en The Marvelettes.

Bette Midler album‘It’s The Girls!’ is geproduceerd door de componist Marc Shaiman met wie Midler in het verleden vaker samenwerkte. Op het album staan vijftien nummers van bekende girl groups uit de vorige eeuw, met bijvoorbeeld werk van The Andrew Sisters met het nummer Bei Mir Bist Du Schön uit 1937 tot aan een herinterpretatie van het nummer Waterfalls uit 1994 van de R&B groep TLC . Het album dankt zijn naam aan Midler’s vertolking van de popklassieker It’s The Girl, origineel gezongen door The Boswell Sisters die bekend stonden om hun onvoorspelbare harmonieën en toonaardveranderingen.

“A long time ago I fell in love with voices in harmony,” zegt Bette Midler. “In particular, the sound of female voices singing together. There were so many great girl groups in those days, I still listen as avidly as I ever did. This record is a small attempt to honor them for all the joy they brought to me and the world.”

Bette Midler is naast zangeres ook succesvol actrice en comédienne. Ze is een ware rasentertainer. In de loop van haar carrière heeft ze maar liefst vier Grammy Awards gewonnen waaronder Song Of The Year voor de nummers ‘Wind Beneath My Wings’ (1989) en ‘From A Distance’ (1990) en voor Record Of The Year voor ‘Wind Beneath My Wings’ (1989). Naast de Grammy Awards staan er ook twee Academy Awards, drie Emmy Awards, een Tony Award, drie Golden Globe Awards en negen American Comedy Awards in haar prijzenkast. Bette Midler heeft dertien studioalbums uitgebracht en wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht.

Tracklist It’s The Girls!:
1. Be My Baby – Originally performed by The Ronettes
2. One Fine Day – Originally performed by The Chiffons
3. Bei Mir Bist Du Schön – Originally performed by The Andrews Sisters
4. Baby It’s You – Originally performed by The Shirelles
5. Tell Him – Originally performed by The Exciters
6. He’s Sure The Boy I Love (duet with Darlene Love) – Originally performed by The Crystals
7. Mr. Sandman – Originally performed by The Chordettes
8. Come And Get These Memories – Originally performed by Martha & The Vandellas
9. Too Many Fish In The Sea – Originally performed by The Marvelettes
10. Teach Me Tonight – Originally performed by The DeCastro Sisters
11. Waterfalls – Originally performed by TLC
12. You Can’t Hurry Love – Originally performed by The Supremes
13. Give Him A Great Big Kiss – Originally performed by The Shangri-Las
14. Will You Still Love Me Tomorrow – Originally performed by The Shirelles
15. It’s The Girl – Originally performed by The Boswell Sisters

Deel: