Op 3 november zal Landmark 105 hun debuutalbum ‘This Time’ uitbrengen op V2. Met Attie Bauw , Martijn Groeneveld & Wannes Gonnissen als producer en mixers, is ‘This Time’ een album geworden die je door de stem van zangeres Liesbet, de harmonieuze samenzang en de aanstekelijke, hedendaagse ‘Americana’ pop-rock, terugbrengt naar de “early seventies”.
 
Landmark 105 is een band met een bijzondere samenstelling. De verschillende muzikale en persoonlijke invloeden die samenkomen zorgen voor een eerlijke vertolking van hedendaagse popsongs met een energieke en vintage feel. De muziekstijl en vaak ook de band-sound is -hier en daar- vergelijkbaar met die van The Stones, Fleetwood Mac, Ryan Adams; een aantal andere invloeden uit eind 60′, begin 70’er jaren rockmuziek hoor je ook terug op dit veelzijdige debuut.
 
Kamer 105 van het Landmark Hotel in Hollywood is de plek waar Janis Joplin in 1970 aan een overdosis overleed. Men zegt dat haar geest daar nog steeds rondwaart. Dat is zeker het geval bij de bandleden van Landmark 105; de helden van vroeger zijn de inspiratiebronnen van nu. In de zomer van 2014 namen zij This Time op door middel van een crowd-funding-actie. Met Attie Bauw (o.a. De Staat, Yori Swart, Cuby & The Blizzards), Martijn Groenveld (o.a. Blaudzun, Janne Schra, John Coffey) en Wannes Gonnissen achter de knoppen werd in 5 weken aan het debuut gewerkt.
 
De eerste single ‘Start Again’ wordt op 4 oktober, de overlijdensdag van Janis Joplin, op Texel gepresenteerd. De bijbehorende videoclip wordt gemaakt door Tiepes uit Zwolle, die ook verantwoordelijk waren voor de leader van de serie  ‘De Bergen Achter Sotsji’ van Jelle Brandt Corstius. 

Deel: