‘Maar Ondertussen’ is het derde cabaretprogramma van Paulien Cornelisse. Met dit programma werd ze genomineerd voor de Poelifinario. De prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen. Helaas ging deze prijs aan de neus van columnist en schrijver Paulien voorbij. Voor Paulien Cornelisse was het de eerste voorstelling na de zomerstop. Voor Stichting Kukeleku, die de theatervoorstellingen in het Gasthoes in Horst aan de Maas organiseert, de eerste van hun theaterseizoen. De verkoop aan de dagkassa verliep bovenverwachting goed, zodat er in allerijl nog stoelen moesten worden bijgezet.

Paulien heeft een schuchtere doch messcherpe kijk op ons dagelijks leven. Zowel onze taal als onze gedragingen weet ze subtiel te doorgronden. Door middel van een microscoop en camera laat ze haar speeksel met wangslijmvliescellen en haar bloed zien. We krijgen letterlijk en figuurlijk een kijkje in het leven dat Paulien heet. Ondertussen is dit de houvast waarmee ze de toeschouwer laat kijken naar zichzelf. Grote en kleine wetenswaardigheden en details worden in één redenering gekneed tot hilarische situaties en daarmee bekrachtigt in humor en herkenning bij de bezoeker. Het publiek zal beamen: Paulien is alles behalve beige!

Foto’s (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: