Drummer/Zanger Cees Meerman, ook wel (Ani Meerman) genoemd door Herman Brood, is zaterdag in zijn woonplaats Ommen overleden. Cees Meerman werd geboren in Vlissingen en was jarenlang een bekend gezicht in de plaatselijke rockscene. Cees is begonen in de jaren zeventig met drummen in de bands als Smyle en Bonfire. Later speelde hij onder meer als drummer in The Wild Romance, ten tijde van de succesjaren van Herman Brood.

De begeleidingsband van Herman Brood heeft door de jaren heen veel verschillende bezettingen gehad. Cees Meerman speelde drums bij de Wild Romance in de 4e bezetting met Dany Lademacher – gitarist * Cees Meerman – drummer * Gerrit Veen – bassist van de Band Herman Brood and his Wild Romamce. Meerman was ook actief bij de 5e Cees Meerman – drummer deze bezetting was wel het succestrio toendertijd waaruit ook de grootste hits van de LP ‘Shpritsz’ uitkwam Met Herman Brood.

Eind jaren zeventig maakte Cees deel uit met zijn band The Wild Romance met hits als ‘Saturday Night’, ‘Still Believe’, ‘Never Be Clever’ en ‘I Love You Like I Love Myself’. Voor het album ‘Shpritsz’ uit 1978 kregen ze een gouden plaat. Na de Amerikaanse tournee van de band in 1979 verliet Meerman de Wild Romance. Hij was boos omdat bij de opnames van de LP ‘Go Nutz’ in Amerika een andere drummer was gebruikt. Cees Meerman werd in 1979 vervangen door Peter Walrecht die daarvoor al voor de Wild Romance speelde en de 6e bezetting van de Wild Romance was weer een Feit

Na de succesperiode bij Brood richtte hij met Freddy Cavalli en Ferdi Karmelk (oud-gitarist van Brood) The Managers op en speelde hij nog in verschillende rockbands. In 1986 keerde hij samen met Lademacher terug in de Wild Romance, een reünie die drie jaar zou duren. Cees Meerman maakte ook enkele soloalbums waarbij in 2007 verscheen het album ‘Up To You’ waarop hij te horen is als zanger en gitarist, Cees kom namelijk ook nog mooi zingen.

Cees Meerman is nu het 3e bandlid van The wild Romance die overleden is. Herman sprong van het Hilton op 11 Juli 2001 en Freddy Cavalli (Freddy van Kampen) overleed in 2008 aan de gevolgen van longkanker. Meerman had al lange tijd te kampen met gezondheidsklachten, ondermeer met keelkanker. Cees Meerman is 64 jaar geworden.

De muziekscene moet weer een goeie muzikant missen. R.I.P Cees, we gaan je missen.

Deel: