Anke Timmer (33) is singer-songwriter, vol van liedjes en hun verhalen.  Ze groeide op in Twente, maar woont alweer een hele tijd in Utrecht en is sterk beïnvloed door artiesten als Bonnie Raitt, Joni Mitchell, James Taylor en Jackson Browne.

Voorheen speelde ze bij MUS, met deze band nam ze een plaat op rondom haar liedjes met productieman Aart de Jong. Na verloop van tijd besloot Anke  met een eigen band verder te willen, die is er nu in de vorm van Michel Pagie op toetsen , Marnix Kuipers; gitaar, Rogier Hemmes; basgitaar en Janco van der Kaaden: percussie en drums.

Inmiddels is er een goed jaar achter de rug, is er nieuwe muziek geschreven en werd er op goede plekken gespeeld met als klap op de vuurpijl: De Wereld Draait Door. En nu is er het plan om met de nieuwe band een CD-EP met 5 eigen songs op te gaan nemen in de komende maanden en daar is geld voor nodig.

Ook al is er in de afgelopen tijd geld met optredens vergaard, het huren van de studio, het mixen en masteren is een kostbare zaak vandaar dat men de hulp inroept via fundraising.

Via de volgende internetpagina pagina zijn alle gegevens te vinden: http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2518-debuut-ep-anke-timmer

Deel: