Zondag 17 augustus stond Snoop Dogg in een uitverkochte Paradiso. Eerder op de dag gaf hij al een optreden op het Lowlands festival in de Alpha tent. Het concert staat aangeduid met Snoop Dogg aka Snoop Lion. Het feit dat beide artiestennamen genoemd worden lijkt aan te geven dat hij, naast de nummmers waarvan hij bekend is bij het grote publiek, ook wat nummers zal gaan spelen van de nieuwe plaat ‘Reincarnated’. Met deze nieuwe plaat begeeft Snoop zich voor het eerst in de reggae hoek. Als voorbereiding op het maken van het album is hij naar Jamaica geweest om de echte Rastafari te leren kennen.

Er is vanavond geen voorprogramma, en Snoop Dogg doet waar hij bekend om staat, hij komt later dan verwacht het podium op. Het publiek is absoluut niet verbaasd over deze gang van zaken, en gebruikt de extra tijd om behoorlijk aan de pretsigaretten te zitten.

Het concert begint met een enkele nummers uitgevoerd door de MC’s en band. Pas later wordt Snoop Dogg enthousiast aangekondigd, waarbij het publiek zoveel mogelijk opgewarmd wordt. Snoop begint zijn concert met ‘Here Comes the King’, een nummer van de nieuwe plaat. Dit nummer wordt redelijk ontvangen door het publiek, waarschijnlijk vooral omdat het publiek al opgewarmd was, want de meeste van hen lijken niet voor het nieuwe werk gekomen te zijn. Dit blijkt tevens het laatste nummer te zijn wat afkomstig is van zijn nieuwe album, en wat hij dus vertolkt als ‘Snoop Lion’. De rest van de avond is hij gewoon weer als vanouds Snoop Dogg, waarbij het vooral een greatest hits show wordt. Het publiek lijkt hier niks om te geven en reageert behoorlijk enthousiast op de hele show.

Er worden veel hits gebracht waar Snoop in meer of mindere mate bij betrokken was, zoals ‘California Girls’ van Katy Perry en ‘Let’s Get High’ van Dr. Dre. Nadat het laatste nummer is afgelopen verdwijnt Snoop zonder terug te komen voor een toegift. Wel wordt een aantal mensen door zijn bodyguard uitgenodigd om in de kleedkamer langs te komen. Een aparte afsluiting…

Deel: