In oktober komt Fish naar Nederland in het kader van zijn Europese the movable feast tour. Fish doet Zoetermeer (de Boerderij), Zwolle (Hedon), Uden de Pul en Bergen op Zoom aan. Fish die niet alleen muziek maakt maar ook schrijver en acteur is natuurlijk bekend geworden van zijn Marilion periode waar hij toen in de beginperiode tot 1988 het gezicht van de band was. De eerste 4 platen van deze band waren van zijn signatuur voorzien. Inmiddels al meer dan 25 jaar solo. De roots komen uit Schotland en Fish is dan ook een hevig voorstander van een onafhankelijk Schotland waar binnenkort een referendum over wordt gehouden.

De tour gaat gepaard met zijn nieuwe plaat A Feast of consequences die ruim 6 jaar na 13th star uitkomt. The single hiervan blind to the beautiful is alvast een goede voorbode van wat we zullen gaan zien en horen. Fish blijft een persoonlijkheid die op het podium als een magneet de aandacht naar zicht toe trekt.

Fish ziet ook in dat een hitje belangrijk is om de nodige exposure te krijgen en doet er dan ook steeds maar aan om niet alleen goede muziek te maken maar ook de nodige promotie te maken om weer boven het overvolle maaiveld uit te komen.

Iemand van zijn statuur zou dat feitelijk niet meer nodig moeten hebben maar Fish is een uitzondering. ZIjn solo carriere is commercieel minder succesvol dan de voortzetting van zijn oude band Marillion met Steve Hogarth als frontman. Met zijn nieuwe plaat komt hij dan ook sterk terug en gaat hij ook in Nederland een feestje bouwen op het podium.

Deel: