Vorige week werd aangekondigd dat de mannen van de Foo Fighters begin deze week met groot nieuws zouden komen. Dat grote nieuws bleek de officiële aankondiging te zijn van een nieuw album. ‘Sonic Highway’ zal het nieuwe album gaan heten dat op 10 november zal verschijnen.

Aan het album hebben grote namen meegewerkt als Chuck D, Carrie Underwood, Gary Clark, Jr., Cheap Trick’s Rick Nielsen, Butthole Surfers’ Gibby Haynes en Joe Walsh. Het album zal 8 nieuwe nummers bevatten. Maar volgens Dave Grohl betekend dat niet dat het een kort album is, maar juist het langste album dat ze tot nu toe hebben gemaakt. En dat zou mede te danken zijn aan de bijdrage van Joe Walsh. Grohl zei over zijn medewerking: “Wanneer je met Joe Walsh door de woestijn gaat wordt het geen 3 minuten durende pop single”.

Dit is de tracklist van het nieuwe album:

1. ‘Something From Nothing’
2. ‘The Feast and the Famine’
3. ‘Congregation’
4. ‘What Did I Do?/God as My Witness’
5. ‘Outside’
6. ‘In the Clear’
7. ‘Subterranean’
8. ‘I Am a River’

De 8 songs op het album zijn in 8 verschillende studios in 8 verschillende plaatsen opgenomen. Een documentaireserie hierover zal komend najaar te zien zijn op de Amerikaanse TV zender HBO. De band plaatste bij de bekendmaking van de release van het album ook een 14 seconden durende video. Hierin is te zien dat Dave Grohl een tattoo laat zetten op zijn arm met de tekst: “In the end, we all come from what’s come before”.

Deel: