Linde is een Groningse singer-songwriter met internationale allure. Zij heeft het talent om haar opmerkingsgave om te zetten in mooie songs. Daarvoor gebruikt zij bedachtzame en intelligente teksten, waarop zij zich zelf begeleid met de akoestische gitaar. Daarbij laat zij voldoende ruimte voor andere instrument om haar songs te verfraaien. Zo speelt Bert Ridderbos mee met zijn gitaren, banjo, citer, bas, accordeon en mandoline en wordt zij ook begeleid door Joost van Es (viool), Sarah Bowman (cello), Gilbert Terpstra (drums, percussie) en Jenny Piso (handgeklap). Maar de hoofdrol is absoluut voor Linde met haar prachtige stem en gitaar.

Het album bestaat uit dertien songs, waarvan een deel zelf is geschreven en de rest goed gekozen covers zijn, zoals een geheel eigen versie van ‘Ocean Gypsy’ van Renaissance en ‘Leaving London’ van Tom Paxton. Van de zelfgeschreven nummers maken ‘Will I Ever Learn’ en ‘Sun And Moon’ de meeste indruk op mij. Met “I Am Here” heeft Linde Nijland een pareltje op het gebied van folkmuziek uitgebracht. Een topalbum. (8,5/10)(Continental)

Deel: