De indie rockband The Vagary kwam eind vorig jaar onder de aandacht nadat hun single ‘Time Machine’ door diverse radiostations werd opgepikt. Dit leverde het viertal onder andere een plek op Eurosonic/Noorderslag op. Op vrijdag 22 augustus wordt het debuutalbum ‘Salute’ uitgebracht en dit wordt op 21 augustus gevierd met een releaseparty in Bitterzoet in Amsterdam. De band neemt een voorschot op de toekomst; vergeet de CD, ‘Salute’ zal alleen op vinyl en digitaal verkrijgbaar zijn.

The Vagary is opgericht in 2011 en bestaat uit Thijs Havens (zang, toetsen, gitaar), Julien Staartjes (gitaar), Lukas Verburgt (drums) en Bowie Verschuuren (bas). Havens en Staartjes hadden eerder als leden van o.a. Saelors, Les Singes en Light Light al naam gemaakt in het Amsterdamse bandcircuit maar met The Vagary ontstond de ruimte voor een gedeelde obsessie met de eenvoud van popmuziek en de live energie van gestripte, staccato rock. Eind 2012 won het viertal de Amsterdamse Popprijs.

‘Salute’ bestaat uit tien strakke, catchy rock songs. De teksten op ‘Salute’ reflecteren onder andere “een gelaten cynisme dat haast onvermijdelijk lijkt in het grootstedelijke bestaan, maar hiernaast ook onverwachte, mysterieuze schoonheid in allerlei vormen” aldus Havens. Er is een nieuwe single ‘Come Back’ (inclusief must-see videoclip) en in het najaar staat een club-tour in de planning. Kaarten voor de releaseshow op 21 augustus in Bitterzoet in Amsterdam zijn zaterdag 19 juli in de verkoop gegaan.

Bekijk hieronde de trailer voor ‘Salute’.

Deel: