Paul Carrack is een in het Engelse Sheffield geboren zanger en muzikant, die zijn sporen heeft verdiend bij bands als Ace, Squeeze, Roxy Music en Mike & the Mechanics. Ook is hij geruime tijd als soloartiest bezig en heeft hij daarnaast samengewerkt met Eric Clapton, de Eagles, Tom Jones om er maar een paar te noemen.

Na een tournee met Eric Clapton, die hem door de VS, Japan en Europa heeft gevoerd is hij nu met zijn eigen band onderweg en dit voerde hem deze avond naar De Boerderij in Zoetermeer. Na een leuk voorprogramma door de newyorkse singer-songwriter Julian Velard, waarbij ook 3FM deejay Gerard Ekdom nog even meedeed, was het de beurt voor de hoofdact, Paul Carrack. Deze kwam met een zevenmansformatie, die naast Paul bestond uit een toetsenist, gitarist, bassist, saxofonist en twee drummers, het podium op.

De zaal was meteen plat bij de opener ‘Time Waits For No One’. Wat volgde was een mix van oude songs als ‘Another Cup Of Coffee’, ‘Eyes Of Blue’ en ‘Over My Shoulder’ en nieuw werk van zijn recente album ‘Rain Or Shine’. Over ‘Eyes Of Blue’ vertelde hij dat hij deze een dag eerder samen met Rob de Nijs had opgenomen voor diens nieuwe album. Paul staat bekend als meer dan uitstekende zanger met een soulachtig geluid en dat maakte hij tijdens het optreden meer dan waar. Zijn bereik is groot en het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan. Ondanks het feit dat hij keelpijn heeft, zoals hij mij voor het concert vertelde, lukt het allemaal prima. De band is hecht en het geheel swingt de pan uit. De installatie staat goed afgesteld en Paul is goed verstaanbaar.

Na ongeveer anderhalf uur, inclusief de toegift met ‘Dedicated’ en ‘How Long’, is het optreden alweer afgelopen. Een prima show met geweldige muziek, dat wat mij betreft best ook nog wat langer had mogen duren. Maar dat is dan ook mijn enige punt van kritiek.

Deel: