Het programma is zo goed als rond! Er zijn veel nieuwe namen toegevoegd zoals de Britse indierockers The Bohicas, boyband B-Brave, dansgroep ICKamsterdam, Deense rockband Go Go Berlin en het klassieke strijkerskwartet Ragazze Kwartet. Ook bevestigd: Quintron & Miss Pussycat, Big Ups, Ir. Vendermeulen (Amsterdam Beat Club), Juul Martin, Ineke Riem, Cheaters, , De Beren Gieren, JP Joosten en Band, De Rooie Neger, Ester Naomi Perquin, Boomshakalak Soundsystem, Spullenmannen, Leeways en Riddim.

Verder komt Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser, speelt theatergezelschap Firma MES met voorstelling Trippers, is de dansvoorstelling The Black Piece van choreografe Ann van de Broek te zien, komt Mondo Leone met zijn Instituut der Verwondering en doet Ester Natzijl een spooky performance met een pop in Medusa. Voor de jongste bezoekers is er naast B-Brave nog meer kinder- en jeugdprogramma met: Project Sally, Bram Graafland, Twee-ater, Het Meubilair, Melanie Hagedorn, Bubblica, en Hippe Gasten.

The Bohicas waren volgens Nederlandse muziekjournalisten een van de hoogtepunten van het afgelopen London Calling-festival. Ze speelden ook op Down The Rabbit Hole en Glastonbury afgelopen weekend. De jonge Britten debuteerden onlangs hun eerste single op het prestigieuze Domino-label van Franz Ferdinand. Ze maken intelligente en puntige rockliedjes in de traditie van Arctic Monkeys en Franz Ferdinand.

B-Brave is en van de populairste boybands van Nederland. De vijf jongens kregen landelijke bekendheid door deelname aan het programma X-Factor waar ze de finale haalden. Ook bijzonder is de komst van ICKamsterdam. De dansgroep danst hun bekroonde voorstelling ROCCO. De show die in het teken staat van boksen won eerder een Zwaan voor beste dansvoorstelling van het jaar. En de laatste festivaldag wordt geopend met klassieke muziek. Het Regazze Kwartet is een bijzonder strijkkwartet dat zondagmorgen als eerste act speelt op het talud.

Deel: