Gitarist Adriaan van den Berg (Adje Vandenberg) komt op zaterdag 24 januari voor een unieke show met zijn nieuwe band Vandenberg’s MoonKings naar de LIMBURGzaal. In 1980 richtte Adje zijn band ‘Vandenberg’ op waar hij wereldberoemd mee zou worden. Hij scoorden nationale én internationale successen met het nummer ‘Burning Heart’. Zelfs zo zeer dat hij zowel als special guest met o.a Ozzy Osbourne en Kiss, maar ook als headliner toeren door de Verenigde Staten, Japan, Engeland en Duitsland.

In 1987 besloot hij dat het eens tijd was voor iets anders. Hij tekende een contract bij de band Whitsnake en scoorden in hetzelfde jaar twee nummer 1-hits met de nummers ‘Here i go again’ en ‘Is this love’. Na zijn vertrek uit Whitesnake in 1999 legde Adje zich toe op zijn schilderkunst. Velen dachten dat hij de muziek vaarwel had gezegd. Dat hij zijn gitaar aan de wilgen had gehangen. Dat hij definitief zijn hart verpand had aan de schilderkunst. Maar het bloed kruipt. Want Adje Vandenberg is nu terug met een nieuwe band: Vandenberg’s MoonKings.

In het voorjaar van 2014 is het eerste album ‘MoonKings’ uitgekomen en gaan ze weer toeren door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Amerika en Japan! “Het lijkt me een geweldige kick om met deze gasten te spelen. Het is voor mij een lange periode van onthouding geweest, dus ik heb nu weer ongelofelijk veel zin om me in het avontuur te storten.” aldus Adje VandenBerg. Vandenberg’s MoonKings bestaat uit Adje Vandenberg (gitaar), Jan Hoving (zang), Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen (drums).

Deel: