De organisatoren van het Mega Piraten Festijn heropenen halverwege juli de roemruchte discotheek Voom Voom in het Spaanse Torremolinos. De nieuwe exploitanten, Eddie Mensink, Aloys en Alice Buijs, Leon Lukassen en Menno Muis, zijn meteen voortvarend te werk gegaan. Het interieur van de discotheek is flink onder handen genomen en gemoderniseerd. “Dat was ook wel een beetje nodig”, stelt Leon. “Sinds 1973 was er weinig veranderd.” Maar dat had ook een reden: Voom Voom gold tientallen jaren als een stukje Holland in Torremolinos en als een discotheek voor jong en oud. “Er is bijna geen Nederlandstalige artiest te vinden die niet in Voom Voom heeft opgetreden”, vertelt Leon. Die insteek blijft in de nieuwe opzet ongewijzigd. Veel Nederlandstalige muziek, afgewisseld met zomerse dance en Nederhop.

De eerste avond staat een spetterende Amsterdamse avond met optredens van onder andere Peter Beense en Lesley Williams (André Hazes-tribute) op het programma. Voor het komende seizoen zijn al diverse grote namen vastgelegd. Wat te denken van: Jan Smit, Nick & Simon, Ronnie Ruysdael, DJ Matsoe Matsoe, Marianne Weber, Roy Donders, Thomas Berge, Tony Star, Monique Smit en Vinzzent.

Uitdaging
Net zoals vroeger is de discotheek alleen gedurende het hoogseizoen (tot 24 augustus) en tijdens de feestweek in Torremolinos (van 13 tot en met 24 september) geopend. Eddy Wagenvoord (bekend van Takens in Balkbrug) is aangesteld als bedrijfsleider. Voom Voom heeft een capaciteit van circa zeshonderd personen. De discotheek ligt net buiten het centrum van Torremolinos aan de geheel vernieuwde en gezellig verlichte Avenida Carlota Alessandri (nabij de bekende stadsdelen Carihuela en Montemar met vlak voor de deur een grote nieuwe ondergrondse moderne en verlichte 24 uurs-parkeergarage).

“Een discotheek exploiteren is natuurlijk wel andere koek dan de organisatie van een Mega Piraten Festijn”, vertelt Leon. “Maar we vonden het een prachtige uitdaging. We bieden een leuk extra podium aan de artiesten uit onze stallen en bovendien behouden we er een stukje Holland in Spanje mee.”

Agenda

Juli
18 juli: Amsterdamse avond met Peter Beense en Lesley Williams
19 juli: DJ Galaga
20 juli: Thomas Berge
21 juli: Tony Star
22 juli: Monique Smit & Vinzzent
23 juli: ’s Middags: kindershow met Monique Smit;
’s Avonds: Koos Alberts en Jaman
24 juli: Matsoe Matsoe
25 juli: Stef Ekkel & Vinzzent
26 juli: DJ Galaga
27 juli: Ronnie Flex
28 juli: Leo Nardell & Stef
29 juli: Marianne Weber
30 juli: Jan Smit
31 juli: Matsoe Matsoe

Augustus
1 augustus: Mystery Guest
2 augustus: DJ Galaga
3 augustus: Rein Mercha
4 augustus: Django Wagner
5 augustus: Jan Smit
6 augustus: Ronnie Ruysdael & Rein Mercha
7 augustus: Matsoe Matsoe
8 augustus: Roy Donders
9 augustus: DJ Galaga
10 augustus: Ronnie Flex
11 augustus: Jaman
12 augustus: Amsterdamse avond met Peter Beense en Lesley Williams
13 augustus: Henk Bernard
14 augustus: Matsoe Matsoe
15 augustus: Mystery Guest
16 augustus: DJ Galaga
17 augustus: Rein Mercha & John West
18 augustus: Nick & Simon
19 augustus: Django Wagner & John West
20 augustus: Rein Mercha
21 augustus: Matsoe Matsoe
22 augustus: Roy Donders

Deel: