Met ‘Budapest’ was de 21 jarige Britse singer/songwriter George Ezra het afgelopen jaar niet van de radio af te slaan. En door de grote hit waren de verwachtingen voor een debuutalbum vrij hoog. Dat debuut is er nu met het album ‘Wanted On Voyaye’. Voor wie zulke aanstekelijke liedjes van hem verwacht als zijn grote hit zal er genoeg te vinden zijn op het album.

ezra10Want het album opent gelijk met drie nummers die goed in het gehoor liggen: ‘Blame It On Me’, natuurlijk ‘Budapest’, en het rauwe Creedence Clear Revival achtige ‘Cassy ‘O’. Maar daarna lijkt hij iets te veel in herhaling te vallen met ‘Barcelona’, ‘Listen To The Man’ en ‘Leaving Up To You’. Daarvan zal de laatste misschien nog wel de beste singlekeuze kunnen zijn, maar wel die na loop van tijd waarschijnlijk zal gaan vervelen.

Maar daarna wordt het weer interessant met ‘Did You Hear The Rain’. Waarin de rauwere bluesrock kant van Ezra meer naar voren komt. Het daarop volgende ‘Drawing Board’ klinkt wel als een rauwere versie van ‘Budapest’. Om daarna weer te verrassen met het swingende ‘Stand By Your Gun’. Wat ook een uitstekende radiosingle zou kunnen zijn. Want juist bij dit soort opvallende momenten wordt het album interessant. Net als bij de afsluiter: het licht psychedelische ‘Spectacular Rival’.

Er staan zeker geschikte opvolgers op het album voor ‘Budapest’. En hoogtepunten als hij zich van zijn rauwere kant laat horen zoals in ‘Did You Hear The Rain?’. Het probleem is juist het er van die kant te weinig terug is te horen op het album. Want daar zouden we graag wat meer van willen horen van hem. (6/10)(Sony)

Deel: