Om een goed beeld te krijgen van het driedaagse Hardcore festival Ieperfest (8-10 augustus) in Belgie zijn de headliners een goede indicatie van wat je kan verwachten. Waar vorig jaar Black Flag, Cro-Mags en Madball de toppositie innamen op het affiche zijn dat dit jaar niemand minder dan No Warning, Gorilla Biscuits en Heaven Shall Burn.

NO WARNING (vrijdag 8 augustus)
No Warning is een hardcore punk band die in 1998 is opgericht in Toronto, Canada. Na het uitbrengen van een demo in het jaar 2000 en een zelfgenaamd album in 2001 heeft de band in de herfst van 2002 het album “Ill Blood” uitgebracht. Een album welk door de fans zowel beschouwd wordt als het beste werk van de band als het meest monumentale album van die periode in Hardcore. Na het touren met bands zoals Hatebreed, Madball, Cro-Mags, Sick Of It All, Terror en Bane kreeg de band de kans om met bands te toeren die een hogere status hadden zoals Linkin park, Papa Roach en Fear Factory. Als een resultaat van dit vele touren en de verschillende richtingen die de bandleden in wilden gaan besloot de band uit elkaar te gaan in 2005.

Na 8 jaar uit elkaar zijn geweest heeft de band besloten weer bij elkaar te komen om een 7” EP op te nemen om geld in te zamelen voor de financiële situatie van de originele bassist. Met het laatste optreden dat dateert uit 2005 heeft Ieperfest deze mannen zo ver weten te krijgen om naar België af te reizen en een exclusieve Europese show te spelen. Dus mis dat niet!

GORILLA BISCUITS (zaterdag 9 augustus)
Veganistische Straight-Edge Hardcore is wat de mannen in Gorilla Biscuits voor staan. De band was opgericht in 1986 en bracht hun eerste 7” LP uit in 1988 welk dezelfde naam droeg als de band zelf. Na het uitbrengen van deze LP heeft de band ook twee maal de Verenigde Staten en Europa getoured. In 1989 bracht Gorilla Biscuits hun eerste volledige LP uit genaamd “Start Today” welke zeer goed werd ontvangen en vandaag de dag nog een grote mijlpaal is in de Hardcore scene. In 1992 besloten de bandleden uit elkaar te gaan en met nieuwe bands door te gaan. In 1997 kwam de band weer eenmalig bij elkaar voor een reünie show in het beroemde CBGB in New York.

Sinds 2005 is de band weer terug en actief bezig met het toeren van de Verenigde Staten en Europa. En dit jaar brengen deze giganten hun klassieke melodieuze hardcore naar Ieperfest wat gegarandeerd een show zal worden met veel sing-a-longs en zeer veel stage-dives!

HEAVEN SHALL BURN (zondag 10 augustus)
In tegenstelling tot de twee andere headliners is HSB geen Hardcore act. Maar dat maakt deze extreme metal act er niet minder op. Door hun agressieve metal geluid en teksten die onderwerpen zoals racisme, politiek en sociale kritiek met kracht aansnijden passen deze 5 vegetariërs/veganisten perfect op het hoofdpodium van Ieperfest. Opgericht in 1996 en met al 7 studio albums achter hun kiezen heeft deze Duitse band al vele podia betreden in de wereld. Hun meest recente album “Veto” dateert uit het vorige jaar en werd zeer goed ontvangen.

Het heeft vele pogingen gekost in de laatste 10 jaar voor de Ieperfest organisatie om deze mannen over te halen om nogmaals op Ieperfest op te treden. Maar dit jaar is het dan zover en zal Heaven Shall Burn als laatste band zondag het podium betreden en het gehele festival met een onwijs harde show afsluiten!­­­­

Deel: