‘Outspoken’ is de eerste single van het nieuwe Deleyaman album ‘The Edge’ (release datum 4 juli 2014). ‘Outspoken’ is een relaxed en mystiek liedje dat lekker weg luistert op een mooie zomeravond. De bijbehorende DIY clip heeft een fijne vintage road movie vibe. “Winter of life is so unkind when we’ve played all summer long you say goodbye to your friends and your foes you walk that line as darkness falls I have been always heartbroken somehow always outspoken”

‘The Edge’ is het zesde studioalbum van Deleyaman en de meest significatie en toegankelijke productie tot nu toe. Op het album ontmoeten alternative rock, melodieuze post punk en darkwave elkaar in 13 tracks. Hoewel ‘The Edge’ geenszins een 80’s nostalgie album is, doen de refreinen en gitaareffecten denken aan bepaalde bands uit die tijd, zoals The Chameleons, Cocteau Twins en Dead Can Dance.

Deel: