Naast festivals als Huntenpop, deBeschaving en Welcome To The Village zal When We Are Wild dit jaar een aantal festivals aandoen in Duitsland en Tsjechië. De band speelt op 21 juni op het hoofdpodium van United Islands; het grootste festival van Praag met zo’n 60.000 bezoekers. Na When We Are Wild zal de Argentijnse headliner Bajofondo het podium afsluiten. Een maand later reist de band af naar het zuidwesten van Duitsland om daar het hoofdpodium te delen met Will And The People op het L’Abore Festival.

Het talent van het Friese When We Are Wild is ook nationaal niet onopgemerkt gebleven. In 2013 is de band 3FM Serious Talent en 2014 begint met een optreden in De Wereld Draait Door direct gevolgd door een optreden op Noorderslag. Single Where You’re From wordt door Coldplay getipt op hun website. When We Are Wild is de band gevormd door Hille Stellingwerf. De songwriter uit Friesland begint in 2012 met het schrijven van liedjes. Ondertussen werkt Hille als vuilnisman en schoonmaker om de eerste studio-opnames te kunnen betalen.

Deel: