BBC Four zendt zondagavond vanaf 00:30 de documentaire ‘Troubadours – The Rise of the Singer-Songwriter’ van Morgan Neville uit. Al eerder op Nederland 3 uitgezonden is dit een echte aanrader. In anderhalf uur vertelt Neville het verhaal van het ontstaan en de bloei van de singer-songwritercultuur in het Los Angeles van de jaren ’70. Hij richt daarbij zich vooral op de samenwerking tussen James Taylor en Carole King rondom The Troubadour, de fameuze club in West Hollywood waar een keur aan jonge artiesten en singer-songwriters de eerste schreden op het pad naar hun carrière zetten.

Taylor en King traden voor het eerst samen op in The Troubadour in november 1970. De film behandelt hun samenwerking en de groei van een nieuwe, persoonlijke benadering van songwriting waarin een kleine groep artiesten rondom de club het voortouw nam. Bijdragen aan de documentaire werden geleverd door Taylor, King, David Crosby, Roger McGuinn, Jackson Browne, Bonnie Raitt, Kris Kristofferson, JD Souther, Peter Asher, Cheech & Chong, Steve Martin en Elton John.

Troubadours – The Rise of the Singer-Songwriter, 00:30 uur, BBC Four

Deel: