Gisteren ging ik als “Toppers maagd” op weg naar Amsterdam om mijn eerste ‘Toppers in Concert’ mee te mogen maken. In de trein was al meteen te zien wie het feest mee gingen vieren. Verschillende mensen waren uitgedost met veren, hoeden en boa’s in de kleuren rood, wit of blauw. Aangekomen bij de Arena werd ik meteen ondergedompeld in de gemoedelijke sfeer. Ik kwam van alles tegen, van glitterjurk tot Zeeuws meisje en van matroos tot cowboy. Het deed wat carnavalesk aan, iedereen had zijn of haar best gedaan om zich in ieder geval aan de kleurcode te houden en hadden er duidelijk zin in.

Het concert begon met een spetterende opening: Gerard Joling, Jeroen van de Boom en René Froger kwamen op in een immens grote molen en zongen het nummer ‘This is what it feels like’ compleet met confetti en vuurwerk, erg mooi gedaan. Aangekomen op het grote podium begonnen de heren meteen met het publiek te bedanken dat zij zich aan de dresscode hadden gehouden. En niet geheel onterecht want krijg maar een compleet uitverkocht voetbalstadion zover in de juiste kleuren te verschijnen. En eerlijk, het zag er schitterend uit: de bovenste ring was volledig in rood, de onderste ring compleet in wit en beneden op de grond was iedereen in blauw gekleed.

Gerard, Jeroen en René openden de show met drieën en zongen verschillende medley’s gedurende de avond, waaronder een dance- en disco-medley, rock-medley, pop-medley en een speciale André Hazes-medley. Daarnaast zongen ze ook alle drie solo en werd het 3,5 uur durende spektakel volgens traditioneel concept ingevuld door verschillende artiesten, waaronder André van Duin, Frans Bauer, Eva Simons met haar moeder Ingrid, Gordon, 2 Unlimited, Henny Huisman en Lee Towers.

Er hingen grote schermen waarop de tekst van de liedjes te zien was zodat iedereen tussen het hossen en dansen door foutloos en ongegeneerd mee kon blèren bij een mix van Nederlandstalige volksmuziek, feestnummers en Engelstalige nummers. Het was een grootse show, mooi om te zien, wat ik ook niet anders verwacht had. Het drietal kondigde tevens aan volgend jaar een ‘Topper film’ uit te brengen die in december in de bioscopen moet draaien. Eerlijk gezegd ben ik benieuwd of die film een net zo’n groot succes gaat worden als de concerten, want de Toppers zijn volgens mij vooral een beleving. De sfeer, grote aandeel van het publiek, de locatie en aankleding, het mee zingen en dansen maken vooral de Toppers TOP!

Deel: