Saxofonist en zanger Terry Hanck heeft wat vrienden erbij gehaald om dit album mee te vullen. Vandaar de benaming The Terry Hanck Band And Friends. Naast zijn vaste bandleden gitarist Johnny “Cat” Soubrand, bassist Tim Wagar en drummer Butch Cousins wordt hij verder bijgestaan door gitarist Chris ‘Kid’ Andersen, die de cd ook heeft geproduceerd, gitarist Debbie Davies, toetsenman Jim Pugh, saxofonist Doug James, pianist Bob Welsh, organist Lorenzo Farrell en achtergrondzangers Lisa Leu Andersen en Dennis Dove. Hanck heeft een jaar of tien gespeeld in de band van Elvin Bishop voordat hij in de tachtiger jaren solo ging.

HanckTerry GottaBringIt_cHet album ‘Gotta Bring It On Home To You’ brengt een tiental swingende songs die in stijl variëren van klassieke R&B, pure blues en uitstapjes naar Memphis en New Orleans. Het begint met het stampende ‘Right Now Is The Hour’ van zijn oude werkgever Bishop en eindigt met het rockende ‘One Horse Town’, dat we dan weer kennen van onder meer Bobby Bland. Er zijn vijf eigen composities op, waarvan ‘Peace Of Mind’ en ‘My Last Teardrop’ naar mening de beste zijn. Een leuke CD. Daar kun je een echt feestje mee bouwen. (7,5/10)(Delta Groove)

Deel: