Ajdin Jasarevic viert zijn 10 jarig jubileum als booker van MoshMeetings samen met veel oude en nieuwe gezichten op 24 mei in café de Heksenketel te Roosendaal. Een klein café met een grote zit en hang bar in het midden daarvan. Het café straalt gitaarmuziek uit. Led Zeppelin posters aan de muur, affiches van shows tegen de deur aangeplakt. Het belooft veel goeds.

Ajdin viert dus zijn jubileum en als je wat te vieren hebt, dan trakteer je! Zes bands spelen en je hoeft geen entree te betalen, wat wil een Hollander nog meer! Om 17.00 uur is het , het Zeeuwse RITES wat de spits afbijt, de ruimte is dan al goed gevuld. Deze “female fronted” hardcore band is in 2013 ontstaan met Louisa Steenbakker als frontvrouw. Haar tengere postuur doet anders denken dan wat ze op het podium te weeg brengt. RITES brengt een show met een mix van zanglijnen en screams. Het zit goed in elkaar en is daarmee een goede start van een erg leuke avond.

Clear the Skies is de volgende band. Deze band is na wat wisselingen in de bezetting weer klaar om podia te bespelen. Het uit Roosendaal afkomstige vijftal zet een metalcore achtige set neer. Zanger Jeroen is na twee nummers al redelijk buiten adem door de warmte maar weet zich te vermannen en doordrenkt van het zweet wordt een goede set afgeleverd.

Next up is RUN LIKE HELL, nog even wachten op Dimitri, de drummer want de trein gaat niet snel genoeg vanuit Zeeland. Inderdaad Zeeland is sterk vertegenwoordigd met goede Hardcore bands. RUN LIKE HELL met de energieke en charismatische frontman Jeroen Moerdijk is een genot om te zien en te horen. Deze band is op elkaar ingespeeld. De microfoon gaat zo nu en dan het publiek in voor sing a longs, waardoor de response van het publiek ook energiek is. De eerste moshpit wordt gerealiseerd.

Dan begint de ellende pas echt…Tarantino komt op het podium met vijf man sterk. Allemaal doen ze waar ze zelf zin in hebben en is daardoor de band om zeker gezien te hebben. Zelf wordt het woord “deuzige” door hen in de mond genomen en voor een buitenstaander is dat ook een goed woord wat zij zouden gebruiken bij het zien van dit stelletje Brabantse verschoppelingen. Tarantino is een oldschool no nonsens hardcore band pur sang, geweldig.

Het publiek is nu echt opgewarmd, buiten vallen wat druppels regen maar die verdampen nog voordat deze de grond raken.. Wasted Bullet maakt zijn weg naar het podium. Deze band is naar mijn mening een van Nederlands beste performance hardcore bands op dit moment. Technisch goed, erg luid en perfect op elkaar afgestemd. Het type hardcore is niet altijd aan mij besteed, maar met mijn 42 jaar ben ik ook meer een old school liefhebber dan new school.. Desalniettemin weet deze band mij altijd van het begin tot het eind te boeien.

Die bar waar ik het in het begin over had komt nu terug in deze review want Cindy van ALL FOR NOTHING kreeg het lumineuze idee om een circle pit aan het publiek te vragen om de bar heen. Ondanks dat een tiental mensen daar maar aan gehoor gaven was de lol er niet minder om. ALL FOR NOTHING is een gerespecteerde hardcore band uit Rotterdam. Met de zeilen gehesen varen ze alle oceanen over om op te treden in de verste landen van deze wereld. Om daarna via de Rotterdamse haven binnen te varen om ook in Nederland hun nieuwe album te promoten en met vrienden te feesten. ALL FOR NOTHING zorgde voor een geweldige afsluiter tijdens dit feestje van Ajdin.

Foto’s (c) Bas Spierings/Maxazine.nl

 

Deel: