Gisteren is de nieuwe single van het debuutalbum ‘Groen’ getiteld ‘Doorgaan’ verschenen en gaat vooral over Marcel en over nu. ‘Doorgaan’ …..geef de strijd niet op, zegt alles en is ook het laatste nummer op zijn album dus dit zegt veel over zijn toekomstplannen. ‘Doorgaan’ gaat hopelijk ook alles zeggen over het Nederlands elftal in Brazilië.

De muziek die Marcel en zijn band maken beschrijven zij als pakkende Nederlandstalige popmuziek die swingt en eerlijk is zoals het hoort. De video-clip is gemaakt op het 65e verjaardagfeestje van Herman Brood “10 jaar Zonder BROOD” in Paradiso Amsterdam.

Over Marcel Brood
Marcel Brood, nuchter en gewoon maar toch heeft de tijd, met klank en kleur, invloed gehad om zijn muzikale ambities te ontplooien. De rock’n’roll zit in zijn lijf, niet alleen genetisch bepaald maar ook door de vele optredens die hij heeft mee gemaakt met Herman Brood en zijn Wild Romance langs clubs en festivals. Hij is zelfs als tourmanager gaan werken om de carrière van zijn pa te ondersteunen. Hij heeft er nooit wat mee gedaan maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en Marcel rockt in het Nederlands met een onmiskenbare Amerikaanse rock sound de podia’s. Zou zijn vader trots op hem zijn? ja want Herman zei altijd tegen Marcel “Doorgaan geef de moed niet op… Doorgaan het is nog niet voorbij…”

De muziek en tekst is van Cat Music. Onder ander verantwoordelijk voor de hits van André Hazes ‘Een beetje verliefd’ en ‘Kleine Jongen’ zij hebben een heerlijke duidelijke Nederlandstalige rocksong geschreven i.s.m. Marcel.

Deel: