De line-up van Encore Festival wordt uitgebreid met verschillende DJ’s uit binnen-en buitenland. Naast de eerder bevestigde live acts als Kid Ink, Pusha T, Vic Mensa en Mack Wilds, geven onder andere Shintaro, SP, KidQ, Sake, Drivah, Djoevenile & Slick, Snelle Jelle, Waxfiend & Prime en 4Korners acte de présence tijdens de eerste editie van het hiphop- en R&B-festival. Om deze première extra bijzonder te maken, heeft Encore Festival “ Encore Freshman” in het leven geroepen waarbij het openingsslot op de Live Stage gewonnen kan worden door talent van eigen bodem. Encore Festival vindt plaats op zondag 31 augustus op de Amsterdamse NDSM-werf, kaarten zijn verkrijgbaar via o.a. Ticketmaster Nederland.

Net zoals op de uiterst succesvolle clubnacht ENCORE zullen diverse DJ’s met nationale en internationale allure het publiek verblijden met de beste hiphop- en R&B tracks. Naast Japanner Shintaro, winnaar van de Red Bull Thre3Style 2013 World Championships, zullen ook de Belgische maar vooral energieke ex-DMC kampioen Sake en de Canadese 4Korners live te zien zijn. Dit tweetal staat bekend als officiële DJ’s van het NBA basketbalteam Toronto Raptors en vult wereldwijd dansvloeren met hun ‘Twerk remixes’. Uit eigen land komen niet alleen de Amsterdamse hiphop-dj’s SP en KidQ, maar ook Djoevenile & Slick, Snelle Jelle en last but not least Waxfiend & Prime.

Laatstgenoemden zijn het brein en de oprichters achter het succesvolle ENCORE concept. Hun muzikale visie en presentatie van hiphop en R&B in de clubs heeft een grote invloed op het Amsterdamse nachtleven. Daarnaast zijn beide heren meerdere malen genomineerd voor verscheidene awards voor hun dj skills, hebben ze hun wekelijkse radioshow op FunX, werken ze samen met de belangrijkste artiesten uit ons land en entertainen ze elke week ruim 1.500 feestgangers in de Melkweg.

Eveneens uit het clubcircuit komt KidQ die met zijn hiphop georiënteerde eclectische sound hoge ogen gooit. Ook DJ SP, geroemd om zijn mixtapes, te gekke video-mixes en strakke live-sets, prijkt op de line-up.

Rotterdammers Djoevenile & Slick zetten het nachtleven keer op keer op zijn kop met hun eigen, unieke frisse kijk op R&B, soul en alle verwante muziekstijlen. Dan is er nog Drivah, die sinds jaar en dag de clubs onveilig maakt met zijn hiphop-, R&B- en reggae-mixtapes en furore heeft gemaakt als resident tijdens de ENCORE clubnacht, met zijn tour met Hydroboyz en de straathit ‘Pony Pack’. Tot slot is er duizendpoot Snelle Jelle, die niet alleen elke club ondersteboven draait, maar ook verantwoordelijk is voor de productie van hits van o.a. Gers Pardoel, Sef, Kraantje Pappie en The Opposites.

Eerder werden de DJ-sets van Full Crate x Mar, Sango, Abstract, Cream en Irwan al aangekondigd. In juni zal de volledige line-up van Encore Festival bekend worden gemaakt.

Encore Freshman 2014
Encore biedt talent van eigen bodem graag een podium. Het openingsslot van het festival is dan ook gereserveerd voor een aanstormend talent op het gebied van hiphop, R&B, soul, reggae of dancehall. Welke act de eer krijgt om deze eerste “Encore Freshman” te worden, bepaalt uiteindelijk het publiek. Naast het openingsslot, krijgt de “Encore Freshman” gedurende het hele jaar de support van de organisatie van Encore Festival. Om in aanmerking te komen, kunnen artiesten zich tot zondag 1 juni aanmelden via de website van Encore Festival.

Deel: