DeWolff presenteert vanavond z’n nieuwe album in een afgeladen Tivoli aan de Oudegracht te Utrecht. Dit optreden valt onder de concertreeksen ‘Tivoli tijdloos’. Talloze artiesten nemen in deze reeks afscheid van de locatie Oudegracht van Tivoli. Oudegracht gaat namelijk op 21 juni aanstaande sluiten. Men vindt de locatie van Tivoli aan de Oudegracht te klein voor het publiekspotentieel en qua logistiek is de locatie in het centrum van Utrecht niet optimaal. Het is jammer dat deze zaal dicht gaat. Ik vind het een gezellige zaal en voor deze band een perfecte locatie.

Voor het nieuwe album ‘Grand Southern Electric’ is DeWolff de eerste weken van dit jaar naar de V.S. geweest om daar samen te werken producer Mark Neil (vooral bekend van zijn werk met de Black Keys) Het vorige album ‘DeWolff IV’ stamt alweer uit 2012. Waar op de vorige albums veelal instrumentale nummers te horen waren en waar de hammond krachtig bespeelt werd door Robin Piso, is op het nieuwe album de hammond meer gedoseerd en meer zang te horen. Zanger Pablo van der Poel is erg gegroeid met z’n stemgeluid.

Ze openen met de nieuwe singel ‘Evil Mothergrabber’ (Motherf…. werd afgeraden door Mark Neil) Pablo vertelt tijdens het optreden dat ze (Robin, Luca van der Poel en Pablo) tijdens hun reis in Tennesse één nummer hebben opgenomen in een speciaal opnamestudio’tje in de vorm van een telefooncel. Voor een paar dollar kan je dan een paar minuten spelen en dat wordt op vinyl geperst. Dit vinyl kon je vanavond winnen door heel enthousiast op dit nummer mee te dansen. Daaraan werd gretig gehoor gegeven. De winnaar was dan ook super gelukkig met z’n gewonnen exclusieve prijs.

Na een geweldige 2-uur durende set, met afwisselend nieuwe en oudere nummers en diverse circle-pits verlaten de heren het podium. Nadat de heren na een fluitconcert met ‘we want more’ terug keren op het podium hebben ze zich gekleed in hun nieuwe merc t-shirt. Ze ontvangen de eerste exemplaren van hun album en daarmee gaat de verkoop van het album officieel van start. Ook verloten (lees: gooien) ze een paar Converse – DeWolff sneakers in het publiek. Ze bedanken alle crew-leden en hun achtergrondzangeressen en sluiten dan af met ‘Don’t you go up the sky’. Ondanks dat dit nummer uit 2010 stamt, rockt ie de zaal plat.

De psychedelica is op dit album (vergeleken met hun andere albums) ver te zoeken maar het is de groep gelukt hun eigen karakter te handhaven. Kleine wolfjes worden groot. Ik fotografeer ze sinds 2010 en zie ze nu voor de 5e keer live. Ik zeg niet dat ze toen slecht waren, maar man wat zijn ze nu goed.

Deel: