George Ezra heeft bekend gemaakt dat zijn langverwachte debuutalbum met de titel ‘Wanted On Voyage’ vanaf vrijdag 27 juni verkrijgbaar zal zijn. De Brit zette vorig jaar september zijn nummer ‘Budapest’ online als gratis download. Sindsdien is het snel gegaan met de 20-jarige singer-songwriter uit Bristol. De single werd meer dan 10 miljoen keer gestreamd via Spotify en de videoclip werd meer dan 5 miljoen keer bekeken via YouTube. Hij werd genomineerd voor de prestigieuze BBC Sound of 2014 poll en eindigde op de vijfde plaats.

George Ezra bracht eerder al de EP’s ‘Did You Hear The Rain’ en ‘Cassy O’ uit. Deze EP’s bereikten allebei de top 10 in iTunes in meerdere landen in Europa. Ook Nederland omarmt de charismatische singer-songwriter. Zijn optreden tijdens het showcase festival Eurosonic Noorderslag ontving lovende recensies. Tijdens zijn optreden bij RTL Late Night op 7 april jl. kreeg hij van presentator Humberto Tan een gouden plaat uitgereikt voor de single ‘Budapest’. Ook verkocht hij de Paradiso (Amsterdam) en Merleyn (Nijmengen) uit. Ezra over zijn succes: “I keep being told that this is my year. Which is nice, but problematic because I’m planning to be around in 2015 and long beyond.”

George Ezra begon vorig jaar november met de opnames voor ‘Wanted On Voyage’ en halverwege januari was de plaat af. Hij nam het album op met producer Cam Blackwood (London Grammar, Paolo Nutini, We Are Scientists) in Clapham, zuid Londen. George Ezra nam behalve zang ook de gitaar, bass en keyboard partijen voor zijn rekening. Ezra over zijn debuutalbum: “It’s definitely a fun sounding album. Probably because it was such fun to make.” George Ezra is op zondag 22 juni te zien op het Best Kept Secret festival.

Deel: