Opeens kwam Justin Timberlake  vorig jaar met zijn  derde studioalbum “The 20/20 Experience (1 of 2)”  om twee maanden later het tweeluik te completeren met het vierde album  “The 20/20 Experience (2 of 2)”. De twee albums zijn geproduceerd door Timbaland en hebben meer soul dan zijn succesplaat FutureSex/LoveSounds uit 2006. Zijn gelijknamige wereldtour bracht hem op 18 april al in Arnhem maar gisteren streek zijn gezelschap neer in de Amsterdamse Ziggodome.

De opening voorspelt al meteen een strakke show doordat  JT als een heerser hoog op het podium staat. Zijn 20 koppige bigband “The Tennessee Kids” en dansers komen langzaam uit het podium naar boven geschoven. Het hele gezelschap is door de beroemde ontwerper Tom Ford in kostuums gehesen en creëert daardoor het gevoel alsof je in een exclusieve nachtclub staat.

Al bij het openingsnummer “Pusher love girl” neemt Timberlake het publiek bij de hand en leidt de dans. Hij is goed gezind, heeft er duidelijk zin in vanavond en haalt werkelijk alles uit de kast om zijn talenten tentoon te stellen.  Zijn dansskills zijn nog steeds ongekend maar vooral aan de timing is te zien dat we hier te maken hebben met een van de beste dansers van de wereld. Ook wanneer hij zelf achter de piano gaat zitten of zelfs de akoestische gitaar ter hand neemt is het allemaal geloofwaardig en heeft het toegevoegde waarde.

Het hoogtepunt van de show is toch wel het moment dat het podium opstijgt en langzaam over het publiek naar de overkant van de muziekhal schuift. Wanneer de helft van het publiek zich dus 180 graden gedraaid heeft , brengt JT een ode aan zijn muzikale helden met  “Heartbreak hotel” van Elvis, “Human nature” van Michael Jackson en de geniale uitvoering van Bell Biv DeVoe’s  “ Poison”.

Naast overwegend werk van zijn nieuwe albums is er vanzelfsprekend ook ruimte voor zijn vele hits als “cry me a river” “senorita” en “sexyback” . Na  tweeëneenhalf uur sluit hij het concert af met  “mirrors” en is staan alle aanwezigen met een enorme lach een welverdiende ovatie te geven. Justin Timberlake is helemaal terug en beter dan ooit,  getuige dit optreden van de buitencategorie.

Deel: