Op de redactie kregen wij maar liefst drie exemplaren van de CD Is het kunst of mag het weg van Mirco & de Wijze Mannen binnen. Dat gebeurt niet al te vaak. Twee, soms. Maar drie? Nee, dat niet. Om die reden lag de CD op een paar plaatsen in de stapel. Onderaan, ergens in het midden en bovenop. Ik weet niet precies waar op de stapel het exemplaar lag waar ik nu naar luister, maar ik durf te denken dat het qua recensie niet uit zal maken.

Het allerliefst schrijf ik een recensie waar de vonken vanaf knallen. Dat ligt inderdaad voor een groot deel bij de CD die ik recenseer, natuurlijk. Ik weet, na vijf nummers, al dat deze CD van mij een zes gaat krijgen. Da’s geen onvoldoende en op school zijn de meeste leerlingen er tevreden mee. Misschien dat ik er nog een zeven van maak, maar die kans acht ik klein. Nee, een zes, dus, maar met een optie voor een zeven.

Het geniale van taalkwinkslag in de titel van de CD, Is het kunst of mag het weg, zet helaas niet door in de rest van de teksten. Al staan er een paar mooie titels op. Zoals ‘Wie houdt de regen tegen’ en ‘Nog lang niet klaar hier’. Tekstinhoudelijk zijn de liedjes van Mirco en de Wijze Mannen niet sterk, maar zeker beter dan de teksten van Bløf. Veruit, zelfs.

De muziek, hedendaagse Nederlandstalige pop is gedegen en de musici weten wat ze doen. De opnames zijn redelijk, als is mij de eindmix iets te veel in het nadeel van de zang en ontbreekt het over het geheel aan hoog en laag. Een veilige mix, dat wel, natuurlijk. Het is niet een CD die ik persoonlijk nog vaak op ga zetten, maar ik draag Mirco en de Wijze mannen wel een warm hart toe, voor hun prachtige titel en het toezenden van maar liefst drie exemplaren van hun CD. (Marista)(6/10)

Deel: