Vanavond is het de eerste keer dat er een concert gegeven wordt in de nieuwe zaal Ronda in TivoliVredenburg. De eer om hier voor het eerst te mogen spelen komt toe alleen uitsluitend Utrechtse bands. Uiteraard is deze try-out helemaal uitverkocht.

Als eerste is het de beurt aan Knalland, een collectief van allerlei Utrechtse muzikanten uit de wijk Kanaleneiland. Ze wisselen eigenlijk elk nummer van samenstelling, wat wellicht voor sommigen wat rommelig overkomt. Het resultaat is wel dat er veel verschillende muziekstijlen te horen zijn, die allemaal erg prettig klinken. Ze eindigen met het nummer ‘Father Please’ waarbij iedereen te zien is.

De zaal voelt niet aan als een hele grote zaal, terwijl de capaciteit toch 2000 man is. Waarschijnlijk komt dit door de vorm van de zaal, en de breedte, wat ervoor zorgt dat je vrij dicht bij het podium staat, waar je je ook in de zaal bevindt.

Mister and Mississippi spelen hierna een erg fijne set, waarbij ze veel nummers van het aankomende album laten horen. Er worden in totaal slechts vier nummers van hun debuutplaat gespeeld, de rest bestaat uit nieuw werk. Maxime vertelt dat één van de nummers die ze spelen pas twee weken geleden geschreven is. De basgitaar op sommige nummers is hierbij ook een fijne toevoeging, hoewel deze af en toe een tikje hard staat.

Hierna speelt John Coffey, waarbij voordat de chaos losbarst al een verschuiving merkbaar is in de mensen die beneden voor het podium staan. Vooral de John Coffey fans blijven over. Al binnen de eerste minuten is duidelijk waarom; er onstaat vrijwel direct een flinke moshpit, en de eerste twee stagedivers dienen zich aan. Er zijn hier en daar ook artiesten van de eerdere optredens de zien in de moshpit. Zanger David achter de Molen zoekt tijdens het optreden veel contact met vaste fans. Tijdens de toegift vertelt hij dat hij ook heeft meegeholpen met kabels trekken tijdens de aanbouw van de zaal. Hij vraagt het publiek om op het podium te komen om de zaal “even goed te testen”. Hier wordt vollop gehoor aan gegeven, waardoor binnen een mum van tijd het hele podium vol staat met fans. Er wordt zelfs op het podium gecrowdsurfed.

Het was een erg geslaagde avond, met veel verschillende muziekstijlen, die allemaal erg goed tot hun recht kwamen in de zaal. De vuurdoop voor de Ronda is geslaagd, en met de concertagenda voor de komende tijd zit het ook wel goed, dus er zullen ongetwijfeld nog vele mooie concerten volgen.

Foto’s (c) Sander Rijken/Maxazine

Deel: