Na meer dan 5 jaar kwam Joost Zweegers aka Novastar onlangs weer met een nieuw album getiteld ‘Inside Outside’. Momenteel is hij bezig met een clubtour door Nederland en België. En deze avond brengt die tournee hem in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Een podium waar hij vaker heeft gestaan, maar vanavond voor de laatste keer voordat de zaal eind volgende maand zal gaan sluiten.

In het voorprogramma staat het Vlaamse rocktrio Ganashake. Wat wel een aardige support act was om het publiek mee op te warmen. Rond 21:15 kwam Joost Zweegers met zijn band het podium op. Ze begonnen met een nummer van het nieuwe album: ‘Im In Love With Another’. Dat werd geopend voor een kort gitaarintermezzo. Het nummer zet meteen een intieme toon. Helaas verstoord door volpratende mensen in de zaal.

De eerste 10 nummers die worden gespeeld zijn allemaal van het nieuwe album. Vrij gewaagd, want dat album is toch een groeiplaat die er minder als zoete koek in gaat als zijn vorige 3 albums. En dat is te merken. Hoewel het muzikaal prima in elkaar zit duurt het even voordat de vonk naar het publiek overslaat. En dat gebeurd pas echt als na ‘Light Up My Life’ een bekender nummer wordt gespeeld met ‘Mars Needs Woman’. Dat heel mooi over gaat in ‘When The Light Go Down On The Broken Hearted’. Bij ‘Never Back Down’ wat daarna volgde ik de zaal pas echt wakker. Met ‘Wrong’ en een uitgespannen en enthousiast meegezongen versie van ‘Because’ komt er een mooi eind van het eerste gedeelte.

De zaal is dan wakker, en dus kon een toegift niet uitblijven. Als eerste toegift speelde Joost Zweegers een intieme versie van ‘The Best Is Yet To Come’ waarbij hij enkel zichzelf op piano begeleide. Daarna komt er nog een toegift met ‘Lost & Blown Away’. Het lijkt er even op dat het dan echt klaar is. Maar terwijl er al mensen hun jassen bij de garderobe haalden kwam Novastar doodleuk terug voor een derde toegift met ‘Caramia’. Om daarmee echt de avond af te sluiten.

Het beginnen met gelijk tien nieuwe nummers had misschien afgewisseld mogen worden met ouder werk. Want misschien was de aandacht van de zaal er dan eerder bij geweest. Maar met 3 toegiften en het enthousiasme van Zweegers en band werd het desondanks toch een gedenkwaardige avond. Waarmee Novastar een mooie finale in Tivoli Oudegracht verzorgde.

Deel: