Terwijl een paar donkere wolken over het Brabantse Schijndel trekken, en de festivalcamping zich vult met tentjes, stroomt het festivalterrein voor de 36e keer langzaam vol. Wat ooit begon als een heel kleinschalig optreden in de manege is uitgegroeid tot dé festivalopener van Nederland. Ieder jaar weet de organisatie het festival te verbeteren en de aankleding van het geheel maakt dit ook een van de mooiste festivals van Nederland. Opvallend is dat er dit jaar gekozen is voor meer kleinere eettentjes op het festivalterrein. Naast de Restolounge kunnen bezoekers hier terecht voor een breed aanbod aan eten en drinken.

1H6A6114-bewerktDe opening van het festivalseizoen in de Apollo tent van Paaspop 2014 is Miss Montreal, de band rondom Sanne Hans. Een veilig maar prima begin; Sanne heeft liedjes die goed bekend zijn, en dus uit volle borst meegezongen kunnen worden, een actieve podiumhouding en een stabiele show. Maar als je wat later de tent in komt lopen, heb je ook niks bijzonders gemist.

1H6A6229Voor Niels Geusebroek is Paaspop een van de eerste festivalshows in z’n solo-carrière. Met zijn voormalig pop/rock band Silkstone toerde de 33-jarige singer-songwriter de hele wereld over, dus dit zal niet een geheel nieuwe ervaring zijn. Niels is niet weg te slaan van de Nederlandse podia, hij zal dit jaar tijdens vele festivals te bewonderen zijn. Op Paaspop laat Niels zien dat hij het naar zijn zin heeft, het toegestroomde publiek vermaakte zich prima.

Op de Jack Daniel’s stage mocht de Belgische popband Puggy het publiek gaan vermaken. De internationale band, bestaande uit de Britse zanger Matthew Irons, de Franse bassist Romain Descampe en de Zweedse drummer Egil “Ziggy” Franzén. De heren zijn zeker geen beginners in de muziekwereld, zo mochten ze als openingsact fungeren voor grote bands waaronder Smashing Pumpkins, Incubus, en Deep Purple. Puggy heeft een eigen geluid, hun muziek mag omschreven worden als een kruising tussen Triggerfinger en Will and the People. Met hun acoustische en electrische popsongs wisten ze het Paaspop publiek goed in te pakken, we gaan van deze heren zeker meer horen!

Chef’Special timmert aardig aan de weg. Zo brachten ze hun succesvolle album ‘One For The Mrs.’ uit, waren ze een jaar lang de huisband van De Wereld Draait Door, en begin dit jaar verscheen hun tweede album getiteld ‘Passing Through’. Dit festivalseizoen staan ze buiten Paaspop op een flink aantal andere festivals waaronder Dauwpop, Pinkpop, het Indian Summer Festival, en het Concert at Sea. Vandaag laat Chef’Special zien dat ze ieder festivalseizoen een stuk volwassener worden, met hun mix van Hiphop, reggae, en funk zorgen ze ervoor dat het publiek lekker aan het swingen sloeg.

1H6A6190Rapper Adje mocht zijn kunsten gaan vertonen op de Roxy Stage. Adje is een Amsterdamse rapper die zich in de kijker rapte met zijn hitsingle ‘Fock Wachten’ met Reverse en Jayh. Ook Adje is geen kleintje in de muziekscene, zo was hij al te zien tijdens Lowlands en Mysteryland, en mocht hij al op het podium staan van Paradiso. Adje staat bekend om zijn lekkere rapmuziek, op Paaspop is hij zeer zeker op zijn plaats.

De Jack Daniels tent is dit jaar een stuk groter maar voor Jet Rebel nog steeds te klein. Voor de ingang staan er lange rijen fans te wachten die een glimp van hun idolen willen opvangen. Helaas moeten er een aantal teleurgesteld worden, de zaal is bomvol waardoor niet iedereen naar binnen kan, een gemiste kans van de organisatie. Jett Rebel is Jelte Tuinstra, een 22-jarige muzikale alleskunner. Met zijn twee uitgebrachte EP’s ‘Venus’ en ‘Mars’ liet hij inderdaad zien dat hij een alleskunner is, alle instrumenten bespeelde hij zelf. Vandaag trakteerde hij het publiek met een schitterend optreden.

1H6A6540Iets eerder dan gepland aan Guus Meeuwis de eer om dag 1 van Paaspop af te sluiten. Als verwacht was de Apopllo tent afgeladen voor het optreden van de Brabantse zanger. Na een aantal nieuwere nummers bracht hij een schitterende akoestische versie van ‘Het is een nacht’, dat natuurlijk door het voltallige publiek luidkeels werd meegezongen. Als laatste nummer van de zeer geslaagde eerste dag van Paaspop speelde Guus natuurlijk ‘Brabant’.

Dag 1 was een mooie, rustige start van het drie-daagse festival dat nog tot en met maandag duurt. Volgens de weersvoorspelling wordt het zaterdag uitstekend weer, ook wat de line-up betreft beloofd het een mooie dag te worden. Wat dacht je van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Mr Probz, Triggerfinger, en als afsluiter The Prodigy!.

Foto’s Sander van den Berg en Armelle van Helden

Deel: