Vanavond trakteert NPO Cultura jullie met een concert van de Utrechtse rockband Kensington tijdens Pinkpop 2013. Kensington is dit jaar, evenals Douwe Bob en Gers Pardoel, Ambassadeur van de Vrijheid. De band zal op 5 mei met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals trekken om op te treden en om aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog.

Kensington live at Pinkpop 2013, 19:30 – 20:30 uur, NPO Cultura

Documentaire over de metalband Metellica met unieke beelden van James Hetfield, Lars Ulrich en Jason Newstead on tour. De leden van een van de meest sensationele rockbands aller tijden worden gevolgd bij hun carrière, prestaties, backstage en op het podium.

Metallica – ‘Refelctions’, 23:01 – 00:00 uur, NostalgieNet

Jimi Hendrix – ‘The Road to Woodstock’ is de ultieme documentaire over een van Jimi Hendrix’s meest bejubelde optredens. De documentaire is digitaal geremasterd en bevat opnames die nog niet eerder op TV te zien zijn geweest. Geniet van grote hits als ‘Purple Haze’, ‘Voodoo Child (Slight Return)’ en zijn vertoling van de ‘Star Spangled Banner’, alsmede onder andere interviews met Woodstock promotor Michael Lang en Hendrix’ bandleden Mitch Mitchell, Billy Cox, Larry Lee en Juma Sultan.

Jimi Hendrix – ‘The Road to Woodstock’, 23:30 – 00:30 uur, BBC 4

Deel: